Premier Elio Di Rupo gaf dinsdag zijn derde en laatste beleidsverklaring. Hij somde op wat zijn regering de afgelopen twee jaar deed, en blikte vooruit. Commentatoren wezen op een herwonnen zelfzekerheid bij de meerderheid.

Lees: 'Di Rupo blaakt van het zelfvertrouwen'

Herlees de LIVE-blog over de beleidsverklaring: 'Ja, het vertrouwen is terug, België gaat weer vooruit'

Toch kon ook de oppositie stevig uithalen naar de regering. N-VA hekelde de goednieuwsshow van Di Rupo, Groen verbaasde zich er over dat Di Rupo niet had gerept over de duurzame economie of de NLMBS, Jean-Marie Dedecker stelde vragen bij de migratiepolitiek (Di Rupo sprak lovend over de migranten die België mee hadden helpen opbouwen) en bij het Vlaams Belang klonk het dat de zesde staatshervorming voor de Vlaming slecht zal uitkomen.

De vertrouwensstemming zal wellicht, zoals meestal, meerderheid tegen minderheid verlopen.

Herlees de LIVE-blog over de reacties op Di Rupo: 'Wij hebben niet gewacht op de oppositie'

Premier Elio Di Rupo gaf dinsdag zijn derde en laatste beleidsverklaring. Hij somde op wat zijn regering de afgelopen twee jaar deed, en blikte vooruit. Commentatoren wezen op een herwonnen zelfzekerheid bij de meerderheid. Lees: 'Di Rupo blaakt van het zelfvertrouwen'Herlees de LIVE-blog over de beleidsverklaring: 'Ja, het vertrouwen is terug, België gaat weer vooruit'Toch kon ook de oppositie stevig uithalen naar de regering. N-VA hekelde de goednieuwsshow van Di Rupo, Groen verbaasde zich er over dat Di Rupo niet had gerept over de duurzame economie of de NLMBS, Jean-Marie Dedecker stelde vragen bij de migratiepolitiek (Di Rupo sprak lovend over de migranten die België mee hadden helpen opbouwen) en bij het Vlaams Belang klonk het dat de zesde staatshervorming voor de Vlaming slecht zal uitkomen.De vertrouwensstemming zal wellicht, zoals meestal, meerderheid tegen minderheid verlopen.Herlees de LIVE-blog over de reacties op Di Rupo: 'Wij hebben niet gewacht op de oppositie'