Van 2 tot 14 juli organiseert Bond Zonder Naam in samenwerking met Kif Kif het Say Something-traject: een cultureel festival in Antwerpen waarbij tien jongeren hun visie op geloof presenteren. De jongeren worden 'ambassadeurs van het nieuwe verhaal' genoemd.

Workshops van Holvoet-Hanssen en Provoost

"Een klein jaar terug lanceerden we een oproep gericht aan jongeren om mee te bouwen aan dit festival," vertelt Chloé Dyckmans, medewerker bij Bond zonder Naam.

De tien geselecteerde jongeren kregen workshops cadeau van onder andere Steve Locatelli (Street artist), Peter Holvoet-Hanssen (voormalige stadsdichter van Antwerpen) en Anne Provoost (schrijfster). Na maanden creativiteit achter de schermen, stellen ze hun verhaal voor in de stad.

Dumpster Diving

Jeroen Robbe, een van die ambassadeurs van het nieuwe verhaal, zal werken rond het geloof in geld. "Het geloof in de vrije markt neemt bijna religieuze proporties aan. De mensen beschouwen het als vanzelfsprekend."

Na zijn eerste project, de Really Really Free market van zaterdag 7 juli (een solidaire markt waar alles gratis is, red.), kiest Jeroen op 14 juli voor een workshop Dumbster Diving, of 'vuilnisbakduiken'. "We kruipen de afvalcontainer in, halen er voedsel uit dat nog eetbaar is en eten het op."

Door het voedsel uit een container te halen, wil Robbe bewust een ander verhaal verspreiden. "In een wereld waar mensen nog steeds honger hebben, is verzet tegen verspilling een plicht", aldus Robbe.

Muffinman Robbe zal heel praktische tips geven om op een zo veilig mogelijke manier voedsel uit een container te halen. Daarnaast wordt er gekeken of de actie eigenlijk wel ok is. Eten meenemen uit containers kadert immers wat in een juridische schemerzone, wat de heisa rond de 'muffinman' bewees.

"Honger is een schande, maar eten uit een container halen wordt bijna als schandaliger aanzien. Ik wil het gangbare denken in vraag stellen en de discussie aangaan." (SVL)

Van 2 tot 14 juli organiseert Bond Zonder Naam in samenwerking met Kif Kif het Say Something-traject: een cultureel festival in Antwerpen waarbij tien jongeren hun visie op geloof presenteren. De jongeren worden 'ambassadeurs van het nieuwe verhaal' genoemd. Workshops van Holvoet-Hanssen en Provoost "Een klein jaar terug lanceerden we een oproep gericht aan jongeren om mee te bouwen aan dit festival," vertelt Chloé Dyckmans, medewerker bij Bond zonder Naam. De tien geselecteerde jongeren kregen workshops cadeau van onder andere Steve Locatelli (Street artist), Peter Holvoet-Hanssen (voormalige stadsdichter van Antwerpen) en Anne Provoost (schrijfster). Na maanden creativiteit achter de schermen, stellen ze hun verhaal voor in de stad. Dumpster DivingJeroen Robbe, een van die ambassadeurs van het nieuwe verhaal, zal werken rond het geloof in geld. "Het geloof in de vrije markt neemt bijna religieuze proporties aan. De mensen beschouwen het als vanzelfsprekend." Na zijn eerste project, de Really Really Free market van zaterdag 7 juli (een solidaire markt waar alles gratis is, red.), kiest Jeroen op 14 juli voor een workshop Dumbster Diving, of 'vuilnisbakduiken'. "We kruipen de afvalcontainer in, halen er voedsel uit dat nog eetbaar is en eten het op." Door het voedsel uit een container te halen, wil Robbe bewust een ander verhaal verspreiden. "In een wereld waar mensen nog steeds honger hebben, is verzet tegen verspilling een plicht", aldus Robbe. Muffinman Robbe zal heel praktische tips geven om op een zo veilig mogelijke manier voedsel uit een container te halen. Daarnaast wordt er gekeken of de actie eigenlijk wel ok is. Eten meenemen uit containers kadert immers wat in een juridische schemerzone, wat de heisa rond de 'muffinman' bewees. "Honger is een schande, maar eten uit een container halen wordt bijna als schandaliger aanzien. Ik wil het gangbare denken in vraag stellen en de discussie aangaan." (SVL)