Burgemeester Bart Somers roemt de leden van voetbalclub FC Walem voor hun hulp bij de evacuatie van de bewoners van rusthuis Battenbroek bij de brand van donderdagavond. "Dankzij hun efficiënte en vrijwillige hulp zijn 60 hulpbehoevende senioren uit een brandend gebouw geraakt. Zij hebben wellicht mensenlevens gered."

"Die mensen hebben er mee voor gezorgd dat er geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Dit had de grootst denkbare catastrofe kunnen worden maar is dankzij deze vrijwilligers relatief goed afgelopen", zegt Somers.

Vrijwilligers

Toen de brand uitbrak, vroegen twee omstaanders aan de eerste politiepatrouille die ter plekke kwam, of ze iets konden doen. De agenten vroegen hen om vrijwilligers op te trommelen om de bewoners uit het brandende gebouw te krijgen. De mannen van FC Walem zaten net in hun kantine een beetje verderop en zijn meteen komen helpen.

Helden

"Dit zijn echt de helden van onze stad", aldus Somers. "Als dank bieden wij hen zondag bij de Hanswijkcavalcade tribuneplaatsen aan aan de overzijde van waar ons staatshoofd zal zitten, en een bak Cavalcadebier per persoon. Daarnaast zal het voltallige schepencollege aanwezig zijn op het eerstvolgende etentje dat zij organiseren om hun kassa te spijzen en zal de stad hun voetbalploeg een jaar lang sponsoren door een banner naast het veld te hangen met de boodschap 'Ook straffe mannen naast het veld'.

Zonder hen was de kans op een dodelijk slachtoffer veel groter geweest, het stadsbestuur vindt het dan ook belangrijk dat zij even in de bloemetjes, of beter het bier, worden gezet." (Belga/EE)

Burgemeester Bart Somers roemt de leden van voetbalclub FC Walem voor hun hulp bij de evacuatie van de bewoners van rusthuis Battenbroek bij de brand van donderdagavond. "Dankzij hun efficiënte en vrijwillige hulp zijn 60 hulpbehoevende senioren uit een brandend gebouw geraakt. Zij hebben wellicht mensenlevens gered." "Die mensen hebben er mee voor gezorgd dat er geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Dit had de grootst denkbare catastrofe kunnen worden maar is dankzij deze vrijwilligers relatief goed afgelopen", zegt Somers. Toen de brand uitbrak, vroegen twee omstaanders aan de eerste politiepatrouille die ter plekke kwam, of ze iets konden doen. De agenten vroegen hen om vrijwilligers op te trommelen om de bewoners uit het brandende gebouw te krijgen. De mannen van FC Walem zaten net in hun kantine een beetje verderop en zijn meteen komen helpen. "Dit zijn echt de helden van onze stad", aldus Somers. "Als dank bieden wij hen zondag bij de Hanswijkcavalcade tribuneplaatsen aan aan de overzijde van waar ons staatshoofd zal zitten, en een bak Cavalcadebier per persoon. Daarnaast zal het voltallige schepencollege aanwezig zijn op het eerstvolgende etentje dat zij organiseren om hun kassa te spijzen en zal de stad hun voetbalploeg een jaar lang sponsoren door een banner naast het veld te hangen met de boodschap 'Ook straffe mannen naast het veld'. Zonder hen was de kans op een dodelijk slachtoffer veel groter geweest, het stadsbestuur vindt het dan ook belangrijk dat zij even in de bloemetjes, of beter het bier, worden gezet." (Belga/EE)