De man was opgepakt nadat hij door het rood licht was gereden en de politie in zijn wagen twee gasflessen ontdekte. Die werden door de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, onderzocht maar bleken onschadelijk. Het parket heeft nu beslist de man vrij te laten. "Op basis van de elementen in de huidige stand van het onderzoek, zijn er geen argumenten voorhanden om een onderzoeksrechter te vorderden of de aflevering van een aanhoudingsbevel", klinkt het.

Majid Afkir werd donderdag omstreeks 14.00 uur tegengehouden aan de Hallepoort nadat hij door een rood licht was gereden. Bij controle van zijn voertuig stelde de politie vast dat er zich twee gasflessen in het voertuig bevonden, waarop ze de man arresteerden. Afkir bleek immers gekend bij het gerecht aangezien hij in 2016 door het hof van beroep van Brussel is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar wegens het deelnemen aan de activiteiten van een terroristische groep. De man had geprobeerd naar Syrië te trekken maar was in Turkije tegengehouden.

Eén volle en één lege gasfles

"Om geen enkel risico te nemen, werd er een veiligheidsperimeter ingesteld en werd de tussenkomst van de DOVO (Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen) van het leger gevorderd", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "De ontmijningsdienst heeft vastgesteld dat het om één volle en één lege gasfles ging. Er werd geen ontstekingsmechanisme aangetroffen in de wagen. Gezien het profiel van de betrokkene en de context van zijn aanhouding, is het parket van Brussel een vooronderzoek gestart. Alle nuttige verificaties en opdrachten worden uitgevoerd om zeker te zijn over zijn motieven. De man verklaart dat de gasflessen bestemd waren voor huishoudelijk gebruik."

De eerste elementen van het onderzoek bevestigden die verklaring zodat het parket besliste geen onderzoeksrechter te vorderen. Het opsporingsonderzoek wordt wel voortgezet.

De man was opgepakt nadat hij door het rood licht was gereden en de politie in zijn wagen twee gasflessen ontdekte. Die werden door de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, onderzocht maar bleken onschadelijk. Het parket heeft nu beslist de man vrij te laten. "Op basis van de elementen in de huidige stand van het onderzoek, zijn er geen argumenten voorhanden om een onderzoeksrechter te vorderden of de aflevering van een aanhoudingsbevel", klinkt het.Majid Afkir werd donderdag omstreeks 14.00 uur tegengehouden aan de Hallepoort nadat hij door een rood licht was gereden. Bij controle van zijn voertuig stelde de politie vast dat er zich twee gasflessen in het voertuig bevonden, waarop ze de man arresteerden. Afkir bleek immers gekend bij het gerecht aangezien hij in 2016 door het hof van beroep van Brussel is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar wegens het deelnemen aan de activiteiten van een terroristische groep. De man had geprobeerd naar Syrië te trekken maar was in Turkije tegengehouden. "Om geen enkel risico te nemen, werd er een veiligheidsperimeter ingesteld en werd de tussenkomst van de DOVO (Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen) van het leger gevorderd", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "De ontmijningsdienst heeft vastgesteld dat het om één volle en één lege gasfles ging. Er werd geen ontstekingsmechanisme aangetroffen in de wagen. Gezien het profiel van de betrokkene en de context van zijn aanhouding, is het parket van Brussel een vooronderzoek gestart. Alle nuttige verificaties en opdrachten worden uitgevoerd om zeker te zijn over zijn motieven. De man verklaart dat de gasflessen bestemd waren voor huishoudelijk gebruik." De eerste elementen van het onderzoek bevestigden die verklaring zodat het parket besliste geen onderzoeksrechter te vorderen. Het opsporingsonderzoek wordt wel voortgezet.