Bij de betrokken slagers keerden de controleurs terug en werden opnieuw stalen genomen voor analyse op salmonella. Alle resultaten bleken conform. In één monster werd E.coli teruggevonden. Hier kreeg de slager de aanmaning zijn autocontrolesysteem aan te passen. Het FAVV geeft consumenten die aan het barbecueën slaan, nog volgende tips mee. Het vlees voor de barbecue moet koud bewaard worden, en er mag geen contact zijn tussen rauwe etenswaren en etenswaren klaar om opgediend te worden. Kippenvlees en alle gehaktbereidingen moeten goed doorbakken worden, en na de barbecue mogen gerechten niet bij omgevingstemperatuur gelaten worden. (Belga)

Bij de betrokken slagers keerden de controleurs terug en werden opnieuw stalen genomen voor analyse op salmonella. Alle resultaten bleken conform. In één monster werd E.coli teruggevonden. Hier kreeg de slager de aanmaning zijn autocontrolesysteem aan te passen. Het FAVV geeft consumenten die aan het barbecueën slaan, nog volgende tips mee. Het vlees voor de barbecue moet koud bewaard worden, en er mag geen contact zijn tussen rauwe etenswaren en etenswaren klaar om opgediend te worden. Kippenvlees en alle gehaktbereidingen moeten goed doorbakken worden, en na de barbecue mogen gerechten niet bij omgevingstemperatuur gelaten worden. (Belga)