Sinds deze zomer kan ons land, na een onderbreking van tien jaar, opnieuw gezinnen met kinderen opsluiten met het oog op hun repatriëring. Die gezinsunits van het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel vormen een veelbesproken onderdeel van het Belgische migratiebeleid.

In een rapport dat het VN-comité voor de Rechten van het Kind heeft opgesteld, op basis van hoorzittingen die twee weken geleden plaatsvonden, wordt er erg kritisch naar gekeken. Het comité zegt 'erg bezorgd' te zijn over het herinvoeren van die detentiemaatregel. Er wordt dan ook aanbevolen om een einde te maken aan die maatregel, die ingaat tegen het belang van het kind.

Verschillende mensenrechten- en kinderrechtenorganisaties zijn tevreden dat het VN-comité voor de Rechten van het Kind in zijn rapport een 'sterk signaal' naar de Belgische overheden heeft gestuurd. Er moet 'dringend meer aandacht voor kwetsbare kinderen' komen, zo reageren onder meer Kinderrechtencoalitie Vlaanderen, het Kinderrechtencommissariaat, Unia, Myria, Defence for Children International, Unicef België en het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting.

Sinds deze zomer kan ons land, na een onderbreking van tien jaar, opnieuw gezinnen met kinderen opsluiten met het oog op hun repatriëring. Die gezinsunits van het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel vormen een veelbesproken onderdeel van het Belgische migratiebeleid. In een rapport dat het VN-comité voor de Rechten van het Kind heeft opgesteld, op basis van hoorzittingen die twee weken geleden plaatsvonden, wordt er erg kritisch naar gekeken. Het comité zegt 'erg bezorgd' te zijn over het herinvoeren van die detentiemaatregel. Er wordt dan ook aanbevolen om een einde te maken aan die maatregel, die ingaat tegen het belang van het kind. Verschillende mensenrechten- en kinderrechtenorganisaties zijn tevreden dat het VN-comité voor de Rechten van het Kind in zijn rapport een 'sterk signaal' naar de Belgische overheden heeft gestuurd. Er moet 'dringend meer aandacht voor kwetsbare kinderen' komen, zo reageren onder meer Kinderrechtencoalitie Vlaanderen, het Kinderrechtencommissariaat, Unia, Myria, Defence for Children International, Unicef België en het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting.