De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) is vrijdag met Media ad Infinitum, de exploitatiemaatschappij van Vitaya, tot een overeenkomst gekomen over de overname van de lifestylezender.

De VMMa is reeds eigenaar van vtm, 2BE, JIM en vtmKzoom en voegt daar met Vitaya nu een vijfde zender aan toe. Met Vitaya krijgt de VMMa een analoge zender in haar portefeuille, maar ook de digitale zender Vitaliteit zit in het pakket. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt.

Volgens directeur-generaal Peter Quaghebeur van de VMMa past
Vitaya perfect in de zenderportefeuille van de mediagroep. Die bestaat uit de brede publiekszender vtm, het 'mannelijke' 2BE, JIM voor de jongeren en vtmKzoom voor de kinderen. Daar komt met Vitaya nu een zender bij die vooral gericht is op vrouwen.

Vitaya blijft volgens De Tijd vooralsnog een zelfstandig bedrijf. Er wordt wel gekeken hoe de zender op termijn in de structuur van de
VMMa kan geïntegreerd worden. 'Maar we zullen niet overhaast werken', aldus Quaghebeur.

Yvette Mignolet, afgevaardigd bestuurder van Vitaya, begeleidt
volgens De Tijd de overgang tot volgend jaar en zou dan afscheid nemen van de zender.

De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) is vrijdag met Media ad Infinitum, de exploitatiemaatschappij van Vitaya, tot een overeenkomst gekomen over de overname van de lifestylezender.De VMMa is reeds eigenaar van vtm, 2BE, JIM en vtmKzoom en voegt daar met Vitaya nu een vijfde zender aan toe. Met Vitaya krijgt de VMMa een analoge zender in haar portefeuille, maar ook de digitale zender Vitaliteit zit in het pakket. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt.Volgens directeur-generaal Peter Quaghebeur van de VMMa past Vitaya perfect in de zenderportefeuille van de mediagroep. Die bestaat uit de brede publiekszender vtm, het 'mannelijke' 2BE, JIM voor de jongeren en vtmKzoom voor de kinderen. Daar komt met Vitaya nu een zender bij die vooral gericht is op vrouwen.Vitaya blijft volgens De Tijd vooralsnog een zelfstandig bedrijf. Er wordt wel gekeken hoe de zender op termijn in de structuur van de VMMa kan geïntegreerd worden. 'Maar we zullen niet overhaast werken', aldus Quaghebeur. Yvette Mignolet, afgevaardigd bestuurder van Vitaya, begeleidt volgens De Tijd de overgang tot volgend jaar en zou dan afscheid nemen van de zender.