Dinsdagmorgen besloten het burgerplatform, Dokters van de Wereld, Oxfam en Samusocial zich terug te trekken uit het kamp. Ondertussen beschikt het platform over een lokaal van 1.000 vierkante meter aan de Willebroekkaai, waar het overdag de verschillende diensten wil aanbieden die ook in het park plaatsvonden. Zo komen er een juridische permanentie, psychologische bijstand, medische hulp (Dokters van de Wereld), kledijverdeling (Oxfam), een wassalon en een peer-to-peer jobbegeleidingsdienst geïnspireerd op het Duo for a Job-model.

In de loods is ook een ontmoetingsruimte voorzien met koffie, thee en animatie. Donderdagavond was de meerderheid van de tenten in het Maximiliaanpark al neergehaald. Er blijven nog enkele tenten over van mensen die nog ter plaatse willen blijven. Voor de vooropvang van de asielzoekers in WTC III staan wel nog vijf tenten van het Rode Kruis, zodat de mensen die 's nachts of 's weekends aankomen ergens terecht kunnen

(Belga/RR)

Dinsdagmorgen besloten het burgerplatform, Dokters van de Wereld, Oxfam en Samusocial zich terug te trekken uit het kamp. Ondertussen beschikt het platform over een lokaal van 1.000 vierkante meter aan de Willebroekkaai, waar het overdag de verschillende diensten wil aanbieden die ook in het park plaatsvonden. Zo komen er een juridische permanentie, psychologische bijstand, medische hulp (Dokters van de Wereld), kledijverdeling (Oxfam), een wassalon en een peer-to-peer jobbegeleidingsdienst geïnspireerd op het Duo for a Job-model. In de loods is ook een ontmoetingsruimte voorzien met koffie, thee en animatie. Donderdagavond was de meerderheid van de tenten in het Maximiliaanpark al neergehaald. Er blijven nog enkele tenten over van mensen die nog ter plaatse willen blijven. Voor de vooropvang van de asielzoekers in WTC III staan wel nog vijf tenten van het Rode Kruis, zodat de mensen die 's nachts of 's weekends aankomen ergens terecht kunnen(Belga/RR)