Opvallend is dat Vlaams Belang blijkbaar amper kan profiteren van de vluchtelingenstroom, nochtans een thema dat tot de core business van de partij hoort en waarbinnen Vlaams Belang graag het "lakse beleid" van de N-VA-regeringsleden op de korrel neemt. De partij komt uit op 7 procent, wat amper 1,1 procentpunt beter is dan bij de historisch lage verkiezingsuitslag van 2014.

Coalitiepartners CD&V en Open Vld blijven op zeer ruime afstand van N-VA op respectievelijk 18,4 en 14,9 procent steken. CD&V komt op die manier min of meer op zijn verkiezingsresultaat (-0,1 procentpunt) uit, terwijl de Vlaamse liberalen 0,7 procentpunt moeten prijsgeven.

Bij de linkse oppositie blijft sp.a steken op 13,8 procent, wat een lichte achteruitgang (-0,3 procentpunt) betekent tegenover mei vorig jaar. De groenen boeken 1,4 procentpunt winst om op 9,9 procent uit te komen. PVDA tot slot haalt met 3,8 procent de kiesdrempel niet, al gaat het wel om een procentpunt winst ten opzichte van de stembusslag.

In de lijst van populairste politici gaat minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) opnieuw met de oppergaai aan de haal, gevolgd door CD&V-vicepremier Kris Peeters en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Premier Charles Michel prijkt op de vierde plaats. Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) sluit de top-vijf af.

De federale regering heeft het vertrouwen van 52 procent van de ondervraagden. Bij de Vlaamse regering gaat het om 60 procent. Het gaat om een telefonische peiling bij 1.019 stemgerechtigde Vlamingen, die tussen 22 september en 2 oktober werd afgenomen.

(Belga/JH)

Opvallend is dat Vlaams Belang blijkbaar amper kan profiteren van de vluchtelingenstroom, nochtans een thema dat tot de core business van de partij hoort en waarbinnen Vlaams Belang graag het "lakse beleid" van de N-VA-regeringsleden op de korrel neemt. De partij komt uit op 7 procent, wat amper 1,1 procentpunt beter is dan bij de historisch lage verkiezingsuitslag van 2014. Coalitiepartners CD&V en Open Vld blijven op zeer ruime afstand van N-VA op respectievelijk 18,4 en 14,9 procent steken. CD&V komt op die manier min of meer op zijn verkiezingsresultaat (-0,1 procentpunt) uit, terwijl de Vlaamse liberalen 0,7 procentpunt moeten prijsgeven. Bij de linkse oppositie blijft sp.a steken op 13,8 procent, wat een lichte achteruitgang (-0,3 procentpunt) betekent tegenover mei vorig jaar. De groenen boeken 1,4 procentpunt winst om op 9,9 procent uit te komen. PVDA tot slot haalt met 3,8 procent de kiesdrempel niet, al gaat het wel om een procentpunt winst ten opzichte van de stembusslag. In de lijst van populairste politici gaat minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) opnieuw met de oppergaai aan de haal, gevolgd door CD&V-vicepremier Kris Peeters en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Premier Charles Michel prijkt op de vierde plaats. Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) sluit de top-vijf af. De federale regering heeft het vertrouwen van 52 procent van de ondervraagden. Bij de Vlaamse regering gaat het om 60 procent. Het gaat om een telefonische peiling bij 1.019 stemgerechtigde Vlamingen, die tussen 22 september en 2 oktober werd afgenomen. (Belga/JH)