Vereek doet zijn uitspraken in Het Laatste Nieuws. "De gemiddelde taksen op personenwagens zijn onder N-VA-minister Philippe Muyters in één jaar met 4,2 procent gestegen, tot gemiddeld 306 euro per voertuig", zegt hij. "Na de afschaffing van de jobkorting is dat alweer een verkapte belastingverhoging. En dat door een minister wiens partij de federale regering verwijt een belastingregering te zijn."

Minder wanbetalers

Vlaams minister van Financiën Muyters ontkent ten stelligste dat er sprake is van verhoogde belastingen. "De stijging van de inkomsten is te danken aan een betere inning, waardoor er minder wanbetalers zijn, en aan een beperkte indexering", stelt hij. De Vlaamse regering werd twee jaar geleden bevoegd voor de inning van de jaarlijkse verkeersbelasting en de belasting op inverkeerstelling (BIV). (Belga/TV)

Vereek doet zijn uitspraken in Het Laatste Nieuws. "De gemiddelde taksen op personenwagens zijn onder N-VA-minister Philippe Muyters in één jaar met 4,2 procent gestegen, tot gemiddeld 306 euro per voertuig", zegt hij. "Na de afschaffing van de jobkorting is dat alweer een verkapte belastingverhoging. En dat door een minister wiens partij de federale regering verwijt een belastingregering te zijn."Minder wanbetalers Vlaams minister van Financiën Muyters ontkent ten stelligste dat er sprake is van verhoogde belastingen. "De stijging van de inkomsten is te danken aan een betere inning, waardoor er minder wanbetalers zijn, en aan een beperkte indexering", stelt hij. De Vlaamse regering werd twee jaar geleden bevoegd voor de inning van de jaarlijkse verkeersbelasting en de belasting op inverkeerstelling (BIV). (Belga/TV)