Volgens De Zondag is de Vlaming zich beter bewust van de voordelen van energiebesparing, zowel financieel als voor het milieu. Het aandeel lage-energiewoningen (beter dan E60) is gestegen van 4,5 procent in 2006 naar bijna 35 procent in 2010. Dat betekent dat ruim een op de drie woningen met bouwaanvraag in 2010 al voldeden aan de norm die volgend jaar pas ingaat. Een op de tien nieuwe woningen zit zelfs onder het E-peil E40.

"Dat betekent dat de Vlaamse energienormen niet alleen goed nageleefd worden, maar ook dat heel wat gezinnen nog een stuk energiebewuster bouwen dan ze strikt genomen moeten", aldus een tevreden Vlaams minister voor Energie Freya Van den Bossche. (Belga/MI)

Volgens De Zondag is de Vlaming zich beter bewust van de voordelen van energiebesparing, zowel financieel als voor het milieu. Het aandeel lage-energiewoningen (beter dan E60) is gestegen van 4,5 procent in 2006 naar bijna 35 procent in 2010. Dat betekent dat ruim een op de drie woningen met bouwaanvraag in 2010 al voldeden aan de norm die volgend jaar pas ingaat. Een op de tien nieuwe woningen zit zelfs onder het E-peil E40. "Dat betekent dat de Vlaamse energienormen niet alleen goed nageleefd worden, maar ook dat heel wat gezinnen nog een stuk energiebewuster bouwen dan ze strikt genomen moeten", aldus een tevreden Vlaams minister voor Energie Freya Van den Bossche. (Belga/MI)