Door de Vlaamse kindpremie die in de Vlaamse begroting voor 2012 ingeschreven is, zouden Vlaamse gezinnen die volgend jaar een kind verwachten op een eenmalige premie van 150 tot 200 euro per jaar kunnen rekenen. Dat vernam De Tijd.

Die premie, een eis van de N-VA die daarmee de eerste stap gezet ziet naar een Vlaamse sociale zekerheid, zou bovenop de federale kinderbijslag komen. Over het exacte bedrag zijn de discussie nog aan de gang tussen coalitiepartners CD&V, SP.A en N-VA. De Vlaamse socialisten willen de laagste inkomens een grotere premie toekennen, terwijl een andere piste voorstelt iedereen evenveel te geven.

30 miljoen

Het idee voor de premie stond al ingeschreven in het Vlaamse regeerakkoord, maar zal volgend jaar voor het eerst ingevoerd worden, aldus de krant. Dat zal in schijven gebeuren. Eenmaal de premie, die geldt voor kinderen tot twee jaar, volledig is ingevoerd, zou die de Vlaamse regering 30 miljoen euro lichter maken, weet De Tijd.

Compromis begroting

De Vlaamse regering wil ten laatste vrijdag een compromis bereikt hebben over de opmaak van de begroting. De vooruitzichten zijn beter dan de afgelopen twee jaar. Toen moest de regering-Peeters II vooral besparen, nu kan de regering opnieuw uitgeven. Dat kan voor 230 miljoen euro, of 1 procent van het budget, besluit de krant. (Belga/SD)

Door de Vlaamse kindpremie die in de Vlaamse begroting voor 2012 ingeschreven is, zouden Vlaamse gezinnen die volgend jaar een kind verwachten op een eenmalige premie van 150 tot 200 euro per jaar kunnen rekenen. Dat vernam De Tijd. Die premie, een eis van de N-VA die daarmee de eerste stap gezet ziet naar een Vlaamse sociale zekerheid, zou bovenop de federale kinderbijslag komen. Over het exacte bedrag zijn de discussie nog aan de gang tussen coalitiepartners CD&V, SP.A en N-VA. De Vlaamse socialisten willen de laagste inkomens een grotere premie toekennen, terwijl een andere piste voorstelt iedereen evenveel te geven. 30 miljoenHet idee voor de premie stond al ingeschreven in het Vlaamse regeerakkoord, maar zal volgend jaar voor het eerst ingevoerd worden, aldus de krant. Dat zal in schijven gebeuren. Eenmaal de premie, die geldt voor kinderen tot twee jaar, volledig is ingevoerd, zou die de Vlaamse regering 30 miljoen euro lichter maken, weet De Tijd. Compromis begrotingDe Vlaamse regering wil ten laatste vrijdag een compromis bereikt hebben over de opmaak van de begroting. De vooruitzichten zijn beter dan de afgelopen twee jaar. Toen moest de regering-Peeters II vooral besparen, nu kan de regering opnieuw uitgeven. Dat kan voor 230 miljoen euro, of 1 procent van het budget, besluit de krant. (Belga/SD)