Eigenaars van motorhomes verplichten een sticker te kleven op zetels waar je niet mag zitten tijdens het rijden, maar die stickers vervolgens vergeten te ontwerpen? Het overkwam de diensten van Vlaams mobiliteitsminsiter Ben Weyts (N-VA). "Domweg vergeten", gaf hij woensdag toe aan De Inspecteur op Radio 2. Helemaal onschuldig is de fout echter niet. Sommige motorhomes zonder stickers kregen al een rode kaart op de keuring.

Mijn administratie is dat domweg vergeten. Ze is in de fout gegaan

Ben Weyts, minister van Mobiliteit

Bij het Radio 2-programma liepen naar verluidt heel wat vragen binnen van luisteraars met een motorhome. De meesten kregen bij de keuring een opmerking omdat de stickers ontbraken, maar soms werden motorhomes zelfs simpelweg afgekeurd. Intussen weet echter nog steeds niemand welke sticker het moet zijn en waar die te vinden is. Wat blijkt? De administratie heeft in april wel de instructie uitgevaardigd in uitvoering van een Europese richtlijn, maar is vergeten de regels verder uit te werken, ook over hoe het pictogram er moet uitzien.

"Mijn administratie is dat domweg vergeten. Ze is in de fout gegaan. Daarom komt er nu een overgangsperiode van 1 jaar. Tot dan vervalt de verplichting", moest minister Weyts toegeven. De N-VA'er beloofde tot slot dat hij zal bekijken of er een compensatie mogelijk is voor mensen die intussen al afgekeurd werden en dus opnieuw naar de keuring moeten.

Eigenaars van motorhomes verplichten een sticker te kleven op zetels waar je niet mag zitten tijdens het rijden, maar die stickers vervolgens vergeten te ontwerpen? Het overkwam de diensten van Vlaams mobiliteitsminsiter Ben Weyts (N-VA). "Domweg vergeten", gaf hij woensdag toe aan De Inspecteur op Radio 2. Helemaal onschuldig is de fout echter niet. Sommige motorhomes zonder stickers kregen al een rode kaart op de keuring. Bij het Radio 2-programma liepen naar verluidt heel wat vragen binnen van luisteraars met een motorhome. De meesten kregen bij de keuring een opmerking omdat de stickers ontbraken, maar soms werden motorhomes zelfs simpelweg afgekeurd. Intussen weet echter nog steeds niemand welke sticker het moet zijn en waar die te vinden is. Wat blijkt? De administratie heeft in april wel de instructie uitgevaardigd in uitvoering van een Europese richtlijn, maar is vergeten de regels verder uit te werken, ook over hoe het pictogram er moet uitzien. "Mijn administratie is dat domweg vergeten. Ze is in de fout gegaan. Daarom komt er nu een overgangsperiode van 1 jaar. Tot dan vervalt de verplichting", moest minister Weyts toegeven. De N-VA'er beloofde tot slot dat hij zal bekijken of er een compensatie mogelijk is voor mensen die intussen al afgekeurd werden en dus opnieuw naar de keuring moeten.