In Vlaanderen hebben sommigen nog niet begrepen dat Brussel een volwaardig gewest is en op die manier moet worden behandeld, zegt Rudy Demotte, de minister-president van de Franse gemeenschap, naar aanleiding van het feest van de Franse gemeenschap.

Zonder de Vlaamse beroepsprocedures tegen Brusselse investeringen in scholen, kinderopvang en sportinfrastructuur te citeren, ziet Demotte er een manier in "om stokken in de Brusselse wielen te steken", en dat terwijl het gewest een beleid wil voeren "voor alle burgers op zijn grondgebied, zowel Nederlandstalige als Franstalige".

Volgens de regeringsleider "bestuderen ambtenaren van een andere entiteit elke beslissing van het Brussels gewest om er alles uit te filteren dat het voorwerp kan uitmaken van een beroepsprocedure". "Is dat de visie die sommigen erop nahouden op het algemeen belang en goed bestuur?", vroeg Demotte zich af.

Hij stelde daar een balans tegenover van de realisaties van zijn regering en de vooropgestelde doelstellingen, rekening houdend met de budgettaire moeilijkheden en de demografische ontwikkelingen. Hij benadrukte dat niets de aandacht van de daden mag afhouden en had het over investeringen in intellectueel en socio-economisch kapitaal, "dat een gegarandeerde rente oplevert". (Belga/TE)

In Vlaanderen hebben sommigen nog niet begrepen dat Brussel een volwaardig gewest is en op die manier moet worden behandeld, zegt Rudy Demotte, de minister-president van de Franse gemeenschap, naar aanleiding van het feest van de Franse gemeenschap. Zonder de Vlaamse beroepsprocedures tegen Brusselse investeringen in scholen, kinderopvang en sportinfrastructuur te citeren, ziet Demotte er een manier in "om stokken in de Brusselse wielen te steken", en dat terwijl het gewest een beleid wil voeren "voor alle burgers op zijn grondgebied, zowel Nederlandstalige als Franstalige". Volgens de regeringsleider "bestuderen ambtenaren van een andere entiteit elke beslissing van het Brussels gewest om er alles uit te filteren dat het voorwerp kan uitmaken van een beroepsprocedure". "Is dat de visie die sommigen erop nahouden op het algemeen belang en goed bestuur?", vroeg Demotte zich af.Hij stelde daar een balans tegenover van de realisaties van zijn regering en de vooropgestelde doelstellingen, rekening houdend met de budgettaire moeilijkheden en de demografische ontwikkelingen. Hij benadrukte dat niets de aandacht van de daden mag afhouden en had het over investeringen in intellectueel en socio-economisch kapitaal, "dat een gegarandeerde rente oplevert". (Belga/TE)