Vooral Russen en Chinezen toonden dit jaar een stijgende interesse in Vlaanderen. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van Toerisme Vlaanderen.

"De toeristische cijfers zijn voor heel Vlaanderen positief, zowel in aantal overnachtingen (+2,8 pct) als in aankomsten (+4.9 pct)", reageert Geert Bourgeois (N-VA), Vlaams minister van Toerisme. "Dit is heel goed, als je weet dat we een slechte augustusmaand achter de rug hebben."

Kunststeden

Toerisme Vlaanderen stelt twee tendensen vast : het toerisme in de kunststeden groeide (7,7 pct meer aankomsten en het toerisme aan de kust daalde lichtjes (0,9 pct minder aankomsten).

Minder Nederlanders

Vooral de daling vanuit Nederland en het Verenigd Koninkrijk sprong daarbij in het oog. Frankrijk kent de grootste absolute groei (+54.000 overnachtingen), gevolgd door de V.S. (+51.000), Spanje (+50.000)en Rusland (+31.000).

Meer Russen

Ook Italië , Duitsland, China en India noteren een groei van tussen 10.000 en 20.000 overnachtingen. De Russische en Chinese markt kennen de grootste relatieve groei : respectievelijk +39 en +30 procent. (Belga/EE)

Vooral Russen en Chinezen toonden dit jaar een stijgende interesse in Vlaanderen. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van Toerisme Vlaanderen. "De toeristische cijfers zijn voor heel Vlaanderen positief, zowel in aantal overnachtingen (+2,8 pct) als in aankomsten (+4.9 pct)", reageert Geert Bourgeois (N-VA), Vlaams minister van Toerisme. "Dit is heel goed, als je weet dat we een slechte augustusmaand achter de rug hebben." Kunststeden Toerisme Vlaanderen stelt twee tendensen vast : het toerisme in de kunststeden groeide (7,7 pct meer aankomsten en het toerisme aan de kust daalde lichtjes (0,9 pct minder aankomsten). Minder Nederlanders Vooral de daling vanuit Nederland en het Verenigd Koninkrijk sprong daarbij in het oog. Frankrijk kent de grootste absolute groei (+54.000 overnachtingen), gevolgd door de V.S. (+51.000), Spanje (+50.000)en Rusland (+31.000). Meer Russen Ook Italië , Duitsland, China en India noteren een groei van tussen 10.000 en 20.000 overnachtingen. De Russische en Chinese markt kennen de grootste relatieve groei : respectievelijk +39 en +30 procent. (Belga/EE)