Vlaanderen heeft besloten de dotatie voor het Agentschap voor Buitenlandse Handel met de helft te verminderen, omdat er ook de helft minder prinselijke missies zijn. Brussel en Wallonië volgen. Het agentschap heeft een besparingsplan opgesteld, schrijft L'Echo vrijdag.

Het agentschap moet de broeksriem aanhalen nu het aantal economische missies is teruggebracht van vier naar twee. Vlaanderen, dat besliste dat het aantal missies naar beneden moet, besloot daarop ook de dotatie te verminderen. Het gevolg is dat het agentschap vrijdag overlegt over een besparingsplan. Onder meer het niet vervangen van werknemers die vrijwillig vertrekken, wordt overwogen, maar dat zal onvoldoende zijn om de volledige vermindering van het budget te compenseren. (Belga/WB)

Vlaanderen heeft besloten de dotatie voor het Agentschap voor Buitenlandse Handel met de helft te verminderen, omdat er ook de helft minder prinselijke missies zijn. Brussel en Wallonië volgen. Het agentschap heeft een besparingsplan opgesteld, schrijft L'Echo vrijdag.Het agentschap moet de broeksriem aanhalen nu het aantal economische missies is teruggebracht van vier naar twee. Vlaanderen, dat besliste dat het aantal missies naar beneden moet, besloot daarop ook de dotatie te verminderen. Het gevolg is dat het agentschap vrijdag overlegt over een besparingsplan. Onder meer het niet vervangen van werknemers die vrijwillig vertrekken, wordt overwogen, maar dat zal onvoldoende zijn om de volledige vermindering van het budget te compenseren. (Belga/WB)