Smet, die zijn plan eerder deze week lanceerde, krijgt het verwijt dat hij vooraf niks heeft doorgepraat, schrijft De Morgen.

N-VA-fractieleider Kris Van Dijck waarschuwt dat er nog niks beslist is. "We weten niet eens wat er in de teksten staat. Momenteel is niets aan de ministerrad voorgeteld. De minister poneert dit alles maar gewoon."

Kwaliteit

Ludwig Caluwé (CD&V) heeft in De Morgen niet alleen kritiek op Smets manier van communiceren, maar ook op de inhoud van het plan. Op de afschaffing van de B-attesten heeft hij het niet begrepen.

"Het feit dat wij hierover discussiëren, wekt soms de indruk dat ons onderwijs van slechte kwaliteit zou zijn, hoewel uit internationaal onderzoek blijkt dat onze vijftienjarigen het doorgaans schitterend doen", zegt hij aan De Morgen.

De onderwijsvakbonden spreken zich vooralsnog niet uit over de inhoud van de hervorming, al hebben ook zij vragen bij Smets timing. "Leerkrachten zijn volop aan het delibereren", zegt Jos Van Der Hoeven van het katholieke COC. "Het is nu niet het moment om met zo'n boodschap aan te komen."

Profileringsdrang

De Morgen merkt op dat het ondertussen de zoveelste keer is dat een SP.A-minister met uitgelekte mails of stuntelige communicatie voor heibel zorgt binnen te Vlaamse regering. Meest recente voorbeeld: de houding van minister Ingrid Lieten over Uplace en haar uitspraken over VRT-nieuwsankers met een hoofddoek.

"Wanneer komt er op het departement onderwijs een minister die geen profileringsdrang heeft?", zegt vakbondsman van Der Hoeven. (TV)

Smet, die zijn plan eerder deze week lanceerde, krijgt het verwijt dat hij vooraf niks heeft doorgepraat, schrijft De Morgen. N-VA-fractieleider Kris Van Dijck waarschuwt dat er nog niks beslist is. "We weten niet eens wat er in de teksten staat. Momenteel is niets aan de ministerrad voorgeteld. De minister poneert dit alles maar gewoon." Kwaliteit Ludwig Caluwé (CD&V) heeft in De Morgen niet alleen kritiek op Smets manier van communiceren, maar ook op de inhoud van het plan. Op de afschaffing van de B-attesten heeft hij het niet begrepen. "Het feit dat wij hierover discussiëren, wekt soms de indruk dat ons onderwijs van slechte kwaliteit zou zijn, hoewel uit internationaal onderzoek blijkt dat onze vijftienjarigen het doorgaans schitterend doen", zegt hij aan De Morgen. De onderwijsvakbonden spreken zich vooralsnog niet uit over de inhoud van de hervorming, al hebben ook zij vragen bij Smets timing. "Leerkrachten zijn volop aan het delibereren", zegt Jos Van Der Hoeven van het katholieke COC. "Het is nu niet het moment om met zo'n boodschap aan te komen." Profileringsdrang De Morgen merkt op dat het ondertussen de zoveelste keer is dat een SP.A-minister met uitgelekte mails of stuntelige communicatie voor heibel zorgt binnen te Vlaamse regering. Meest recente voorbeeld: de houding van minister Ingrid Lieten over Uplace en haar uitspraken over VRT-nieuwsankers met een hoofddoek. "Wanneer komt er op het departement onderwijs een minister die geen profileringsdrang heeft?", zegt vakbondsman van Der Hoeven. (TV)