Er wordt een reconversiegroep opgericht die de komende zes
maanden op zoek gaat naar een investeerder voor Opel Antwerpen.

Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) woensdag aangekondigd in het Vlaams Parlement.

In eerste instantie zal de focus liggen op een investeerder uit de automobielsector of de industriële sector.

De Europese directie van General Motors gaf eerder ruimte aan Opel Antwerpen om eind september een investeerder te vinden. De mogelijke sluiting van de fabriek wordt opgeschoven van 30 juni naar 31 december.

De reconversiegroep komt volgende week al bijeen en bestaat uit mensen uit het bedrijfsleven, vertegenwoordigers van de Vlaamse regering en een afgevaardigde van premier Yves Leterme.

Ze zal tijdens een periode van maximaal zes maanden op zoek gaan naar een investeerder voor Opel Antwerpen.

Er wordt een reconversiegroep opgericht die de komende zes maanden op zoek gaat naar een investeerder voor Opel Antwerpen. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) woensdag aangekondigd in het Vlaams Parlement.In eerste instantie zal de focus liggen op een investeerder uit de automobielsector of de industriële sector.De Europese directie van General Motors gaf eerder ruimte aan Opel Antwerpen om eind september een investeerder te vinden. De mogelijke sluiting van de fabriek wordt opgeschoven van 30 juni naar 31 december.De reconversiegroep komt volgende week al bijeen en bestaat uit mensen uit het bedrijfsleven, vertegenwoordigers van de Vlaamse regering en een afgevaardigde van premier Yves Leterme.Ze zal tijdens een periode van maximaal zes maanden op zoek gaan naar een investeerder voor Opel Antwerpen.