Eerder deze week bleek dat Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva zou ontslaan. De ambtenaar zou zich te kritisch hebben uitgelaten en zou een negatieve evaluatie hebben gekregen.

De Vlaamse ministerraad heeft vrijdag inderdaad het contract met Lyabayeva verbroken.

De wordvoerder van minister Homans bevestigt de beslissing, maar wil geen verdere toelichting geven.

Lyubayeva, die terwijl ze het nieuws ontving geïnterviewd werd door Knack, zegt dat ze niet anders had verwacht. Ze hoopt dat de functie bij de Vlaamse overheid blijft bestaan en prijst zich gelukkig met de steunbetuigingen on en off the record.

Voor de ministerraad had ze zich 15 minuten kunnen verdedigen. De ministers luisterden respectvol, zegt ze, ook al spaarde ze haar kritiek op Homans niet.

Lyubayeva was drie jaar geleden aangenomen om de diversiteit binnen de Vlaamse overheid te verhogen. De samenwerking met de nieuwe minister Homans liep slecht. Het is expliciet bepaald dat de Vlaamse diversiteitsambtenaar een onafhankelijke positie heeft binnen de Vlaamse overheid.

Eerder deze week bleek dat Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva zou ontslaan. De ambtenaar zou zich te kritisch hebben uitgelaten en zou een negatieve evaluatie hebben gekregen.De Vlaamse ministerraad heeft vrijdag inderdaad het contract met Lyabayeva verbroken. De wordvoerder van minister Homans bevestigt de beslissing, maar wil geen verdere toelichting geven. Lyubayeva, die terwijl ze het nieuws ontving geïnterviewd werd door Knack, zegt dat ze niet anders had verwacht. Ze hoopt dat de functie bij de Vlaamse overheid blijft bestaan en prijst zich gelukkig met de steunbetuigingen on en off the record.Voor de ministerraad had ze zich 15 minuten kunnen verdedigen. De ministers luisterden respectvol, zegt ze, ook al spaarde ze haar kritiek op Homans niet.Lyubayeva was drie jaar geleden aangenomen om de diversiteit binnen de Vlaamse overheid te verhogen. De samenwerking met de nieuwe minister Homans liep slecht. Het is expliciet bepaald dat de Vlaamse diversiteitsambtenaar een onafhankelijke positie heeft binnen de Vlaamse overheid.