Minister Joke Schauvliege zei dit in het één-programma "Van Gils & Gasten".

Die stap betekent dat een onderzoeksrechter de zaak zal onderzoeken. "Ik vind dat we Volkswagen mee verantwoordelijk moeten maken voor de eventuele Europese boetes die ons boven het hoofd hangen als Vlaanderen de doelstellingen voor schone lucht niet haalt", stelde de minister eerder op de dag al. Het gaat om dwangsommen die kunnen oplopen tot 200.000 euro voor elke dag dat Vlaanderen de norm niet haalt.

"We voeren met onze regering een fijnstofbeleid, waarbij alles gebaseerd is op de testgegevens. Als dan blijkt dat die gegevens niet kloppen, dan gaat het beleid onderuit. Het is logisch dat we stappen ondernemen om hen mee verantwoordelijk te stellen", aldus nog Schauvliege.

(Belga/RR)

Minister Joke Schauvliege zei dit in het één-programma "Van Gils & Gasten".Die stap betekent dat een onderzoeksrechter de zaak zal onderzoeken. "Ik vind dat we Volkswagen mee verantwoordelijk moeten maken voor de eventuele Europese boetes die ons boven het hoofd hangen als Vlaanderen de doelstellingen voor schone lucht niet haalt", stelde de minister eerder op de dag al. Het gaat om dwangsommen die kunnen oplopen tot 200.000 euro voor elke dag dat Vlaanderen de norm niet haalt. "We voeren met onze regering een fijnstofbeleid, waarbij alles gebaseerd is op de testgegevens. Als dan blijkt dat die gegevens niet kloppen, dan gaat het beleid onderuit. Het is logisch dat we stappen ondernemen om hen mee verantwoordelijk te stellen", aldus nog Schauvliege.(Belga/RR)