Dat blijkt uit cijfers die Terzake (Canvas) verzamelde.

Groen blijkt de minst vergrijsde partij te zijn, met 26 procent leden die jonger zijn dan 35 jaar. Aan de andere kant van het spectrum vinden we CD&V, dat slechts 6 procent leden onder de 35 jaar telt. Bij N-VA gaat het om 17 procent, Vlaams Belang heeft 16 procent leden jonger dan 35 jaar, van de leden van SP.A valt 14 procent in die leeftijdscategorie en in het Open VLD-ledenbestand gaat het om 10 procent.

Beke: 'Moeilijker om jongeren te werven'

In een reactie geeft CD&V-voorzitter Wouter Beke toe dat het moeilijker is jongeren te werven dan enkele decennia geleden, onder meer omdat gewoontes minder een rol spelen. Toen vroeger een iemand lid was, was de hele familie bij wijze van spreken lid van een partij. Tegenwoordig spelen de persoonlijke interesses veel meer een rol, aldus Beke. (Belga/SD)


Dat blijkt uit cijfers die Terzake (Canvas) verzamelde. Groen blijkt de minst vergrijsde partij te zijn, met 26 procent leden die jonger zijn dan 35 jaar. Aan de andere kant van het spectrum vinden we CD&V, dat slechts 6 procent leden onder de 35 jaar telt. Bij N-VA gaat het om 17 procent, Vlaams Belang heeft 16 procent leden jonger dan 35 jaar, van de leden van SP.A valt 14 procent in die leeftijdscategorie en in het Open VLD-ledenbestand gaat het om 10 procent. Beke: 'Moeilijker om jongeren te werven'In een reactie geeft CD&V-voorzitter Wouter Beke toe dat het moeilijker is jongeren te werven dan enkele decennia geleden, onder meer omdat gewoontes minder een rol spelen. Toen vroeger een iemand lid was, was de hele familie bij wijze van spreken lid van een partij. Tegenwoordig spelen de persoonlijke interesses veel meer een rol, aldus Beke. (Belga/SD)