Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad. De auditeur verwijst in zijn advies naar de onzekerheid over de flankerende maatregelen. Bij het verlenen van de milieuvergunning waren de nodige mobiliteitsmaatregelen nog geen feit. Daarmee is de motiveringsplicht geschonden.

'Schijn van partijdigheid'

Maar volgens De Standaard is het meer opmerkelijk dat de auditeur een schending van het onpartijdigheidsbeginsel ziet. De Vlaamse regering heeft "minstens de schijn van partijdigheid gewekt" door van bij het begin zich ertoe te verbinden een milieuvergunning mogelijk te maken. Dat gebeurde in de "brownfieldconvenant" die met Uplace werd afgesloten. In die overeenkomst stond de regering het bedrijf toe zijn project te ontwikkelen, in ruil voor een opwaardering van de bedrijfsterreinen.

Negatief advies

Een arrest wordt niet voor januari verwacht, klinkt het nog. Maar doorgaans volgt de Raad wel het advies van de auditeur.

Eerder al adviseerde de auditeur van de Raad van State ook al negatief over het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (Grup) voor Uplace. Ook daar werden de mobiliteitsingrepen aangehaald. (Belga/TV)

Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad. De auditeur verwijst in zijn advies naar de onzekerheid over de flankerende maatregelen. Bij het verlenen van de milieuvergunning waren de nodige mobiliteitsmaatregelen nog geen feit. Daarmee is de motiveringsplicht geschonden.Maar volgens De Standaard is het meer opmerkelijk dat de auditeur een schending van het onpartijdigheidsbeginsel ziet. De Vlaamse regering heeft "minstens de schijn van partijdigheid gewekt" door van bij het begin zich ertoe te verbinden een milieuvergunning mogelijk te maken. Dat gebeurde in de "brownfieldconvenant" die met Uplace werd afgesloten. In die overeenkomst stond de regering het bedrijf toe zijn project te ontwikkelen, in ruil voor een opwaardering van de bedrijfsterreinen.Een arrest wordt niet voor januari verwacht, klinkt het nog. Maar doorgaans volgt de Raad wel het advies van de auditeur.Eerder al adviseerde de auditeur van de Raad van State ook al negatief over het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (Grup) voor Uplace. Ook daar werden de mobiliteitsingrepen aangehaald. (Belga/TV)