De 24 museumdirecteuren verzamelen zich donderdag in Brussel voor een 'visuele actie'. Dat melden De Morgen, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Om 11.45 uur zullen ze een actie houden op het Brusselse Martelarenplein, waar de Vlaamse regering zetelt. Elk zullen ze één museumstuk meebrengen naar de betoging.

Met de actie willen de directeurs duidelijk maken dat het water hen aan de lippen staat en dat de beperkte middelen de toekomst van hun instelling in gevaar brengen.

De actie is het gevolg van bevroren budgetten voor de periode 2014-2018. Uittredend minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) slaagde er niet in om de beloofde inhaalbeweging voor musea te realiseren. (Belga/TV)

De 24 museumdirecteuren verzamelen zich donderdag in Brussel voor een 'visuele actie'. Dat melden De Morgen, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Om 11.45 uur zullen ze een actie houden op het Brusselse Martelarenplein, waar de Vlaamse regering zetelt. Elk zullen ze één museumstuk meebrengen naar de betoging. Met de actie willen de directeurs duidelijk maken dat het water hen aan de lippen staat en dat de beperkte middelen de toekomst van hun instelling in gevaar brengen.De actie is het gevolg van bevroren budgetten voor de periode 2014-2018. Uittredend minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) slaagde er niet in om de beloofde inhaalbeweging voor musea te realiseren. (Belga/TV)