'De grenzen van Vlaanderen zijn vastgelegd voor honderden jaren.' Met die woorden wees CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert resoluut elke uitbreiding van Brussel in ruil voor een splitsing van BHV af.
Bogaert herhaalde dinsdagochtend op de RTBF-radio het partijstandpunt: de hoofdstad uitbreiden is uit den boze. Zijn partij is wel bereid 'enkele toegevingen te doen in de faciliteitengemeenten'.

Zo sprak hij over een lokaal inschrijvingsrecht, de omzendbrief-Peeters en de benoeming van de drie niet-benoemde burgemeesters.

Bogaert: 'Di Rupo zal zoiets niet voorstellen'
'Maar als we opnieuw gaan praten over het wijzigen van de grenzen van Brussel, en bijgevolg over de grenzen van Vlaanderen, dan zal er een groot probleem zijn', waarschuwde het Kamerlid.

Bogaert zei nog overtuigd te zijn dat formateur Elio Di Rupo (PS) dergelijke voorstellen niet zal maken. (Belga/SD)

'De grenzen van Vlaanderen zijn vastgelegd voor honderden jaren.' Met die woorden wees CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert resoluut elke uitbreiding van Brussel in ruil voor een splitsing van BHV af. Bogaert herhaalde dinsdagochtend op de RTBF-radio het partijstandpunt: de hoofdstad uitbreiden is uit den boze. Zijn partij is wel bereid 'enkele toegevingen te doen in de faciliteitengemeenten'. Zo sprak hij over een lokaal inschrijvingsrecht, de omzendbrief-Peeters en de benoeming van de drie niet-benoemde burgemeesters. Bogaert: 'Di Rupo zal zoiets niet voorstellen' 'Maar als we opnieuw gaan praten over het wijzigen van de grenzen van Brussel, en bijgevolg over de grenzen van Vlaanderen, dan zal er een groot probleem zijn', waarschuwde het Kamerlid. Bogaert zei nog overtuigd te zijn dat formateur Elio Di Rupo (PS) dergelijke voorstellen niet zal maken. (Belga/SD)