We moeten de komende jaren tienduzienden woningen bijbouwen, "maar tegelijkertijd blijven ongeveer even veel woningen onderbenut. De Vlaming bouwt veel te groot", stelt architect Marijn van de Weijer in een kersverse doctoraatsthesis aan de UHasselt. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Van de Weijer uit Leuven doctoreerde woensdag aan de universiteit van Hasselt met zijn thesis "Aanpassen, Vervangen, of Verwijderen? ". In zijn onderzoek maakt hij een evaluatie op van de ruimtelijke ordening in Vlaanderen. Zijn oordeel is keihard.

"Het Vlaams verkavelingsmodel botst tegen de grenzen aan", stelt Van de Weijer. "Het ideaalbeeld van een vrijstaande woning, op een mooie lap grond, met een slaapkamer voor elk kind en met zicht op een natuurgebied, is gedateerd. De oude verkavelingswoning is te groot voor de nieuwe kleinere gezinnen." (Belga/TV)

We moeten de komende jaren tienduzienden woningen bijbouwen, "maar tegelijkertijd blijven ongeveer even veel woningen onderbenut. De Vlaming bouwt veel te groot", stelt architect Marijn van de Weijer in een kersverse doctoraatsthesis aan de UHasselt. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.Van de Weijer uit Leuven doctoreerde woensdag aan de universiteit van Hasselt met zijn thesis "Aanpassen, Vervangen, of Verwijderen? ". In zijn onderzoek maakt hij een evaluatie op van de ruimtelijke ordening in Vlaanderen. Zijn oordeel is keihard."Het Vlaams verkavelingsmodel botst tegen de grenzen aan", stelt Van de Weijer. "Het ideaalbeeld van een vrijstaande woning, op een mooie lap grond, met een slaapkamer voor elk kind en met zicht op een natuurgebied, is gedateerd. De oude verkavelingswoning is te groot voor de nieuwe kleinere gezinnen." (Belga/TV)