"Wij werden opgeroepen voor een verkeersongeval met stoffelijke schade en hebben ter plaatse vastgesteld dat de burgemeester aan het stuur zat", zegt Robert Lehaen van de politiezone Balen-Dessel-Mol. "Omdat hij de voorzitter is van het college van onze politiezone, en dus onze baas, hebben wij de collega's van de nabijgelegen politiezone Geel-Laakdal-Meerhout gebeld om de vaststellingen te doen."

De politicus ramde een aanhangwagen, maar er vielen geen gewonden. Volgens mediaberichten had Van Dijck 1,42 promille alcohol in het bloed en moest hij zijn rijbewijs voor 6 uur inleveren.

Excuses

Van Dijck bevestigt in een mededeling het verhaal. "Met een glas te veel op reed ik een aanhangwagen aan", zegt hij. "Ik ben me ervan bewust dat dit echt niet kan en ik schaam me hiervoor zeer diep. Zeker vanuit mijn functie heb ik een voorbeeldrol. Ik bied dan ook mijn oprechte excuses aan."

Van Dijck zegt dat hij de klok niet kan terugdraaien, maar er wel alles aan wil doen om zijn fout recht te zetten. "Ik zal mijn vergoeding als parlementsvoorzitter van deze maand aan een fonds voor verkeersslachtoffers schenken. En ik zal de straf aanvaarden die ik verdien".

"Drinken en rijden gaan niet samen. Gisteren niet, morgen niet maar ook heden niet. En ik hoor dat te weten", besluit Van Dijck.

N-VA behoudt vertrouwen in parlementsvoorzitter

"Ik heb met Kris een gesprek gehad en hij ziet in dat hij een grote fout heeft begaan. Hij zal zijn straf aanvaarden en wil ook een fonds voor verkeersslachtoffers spijzen met zijn maandloon", zegt zijn partijgenoot en N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys. Op basis hiervan kan de N-VA het vertrouwen in Van Dijck behouden, zegt Parys.

Van Dijck is volgens zijn partij bereid om in het parlement alle vragen te beantwoorden die over het ongeval worden gesteld. "Op een dag als vandaag is het belangrijk dat Kris zijn schuld beseft en zegt dat hij een fout heeft begaan. Hij ziet in dat drinken en rijden nooit mogen samengaan. Als daar nog vragen over zijn, moeten die worden beantwoord op het forum dat daarvoor dient: het Vlaams Parlement."

"Wij werden opgeroepen voor een verkeersongeval met stoffelijke schade en hebben ter plaatse vastgesteld dat de burgemeester aan het stuur zat", zegt Robert Lehaen van de politiezone Balen-Dessel-Mol. "Omdat hij de voorzitter is van het college van onze politiezone, en dus onze baas, hebben wij de collega's van de nabijgelegen politiezone Geel-Laakdal-Meerhout gebeld om de vaststellingen te doen." De politicus ramde een aanhangwagen, maar er vielen geen gewonden. Volgens mediaberichten had Van Dijck 1,42 promille alcohol in het bloed en moest hij zijn rijbewijs voor 6 uur inleveren.ExcusesVan Dijck bevestigt in een mededeling het verhaal. "Met een glas te veel op reed ik een aanhangwagen aan", zegt hij. "Ik ben me ervan bewust dat dit echt niet kan en ik schaam me hiervoor zeer diep. Zeker vanuit mijn functie heb ik een voorbeeldrol. Ik bied dan ook mijn oprechte excuses aan." Van Dijck zegt dat hij de klok niet kan terugdraaien, maar er wel alles aan wil doen om zijn fout recht te zetten. "Ik zal mijn vergoeding als parlementsvoorzitter van deze maand aan een fonds voor verkeersslachtoffers schenken. En ik zal de straf aanvaarden die ik verdien"."Drinken en rijden gaan niet samen. Gisteren niet, morgen niet maar ook heden niet. En ik hoor dat te weten", besluit Van Dijck.N-VA behoudt vertrouwen in parlementsvoorzitter"Ik heb met Kris een gesprek gehad en hij ziet in dat hij een grote fout heeft begaan. Hij zal zijn straf aanvaarden en wil ook een fonds voor verkeersslachtoffers spijzen met zijn maandloon", zegt zijn partijgenoot en N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys. Op basis hiervan kan de N-VA het vertrouwen in Van Dijck behouden, zegt Parys. Van Dijck is volgens zijn partij bereid om in het parlement alle vragen te beantwoorden die over het ongeval worden gesteld. "Op een dag als vandaag is het belangrijk dat Kris zijn schuld beseft en zegt dat hij een fout heeft begaan. Hij ziet in dat drinken en rijden nooit mogen samengaan. Als daar nog vragen over zijn, moeten die worden beantwoord op het forum dat daarvoor dient: het Vlaams Parlement."