Ook de socialistische vakbond ABVV en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) zouden het slachtoffer zijn geworden van de fraude. De renovatiebedrijven ontkennen. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard.

Het gaat om vier renovatiebedrijven uit West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg. Ze worden beschuldigd van schriftvervalsing, omkoping, oplichting en kartelvorming. De zaak start maandag in Kortrijk.

Ambtenaren omkopen

Als een overheidsinstelling een aanbesteding uitschreef voor renovatiewerken, dienden de vier bedrijven een offerte in. Ze hadden onderling afgesproken om torenhoge offertes in te dienen. Zo haalden ze de contracten binnen tegen een hogere prijs. ook lieten ambtenaren zich omkopen, in ruil voor een gunstige aanbeveling.

'Recht in de schoenen'

Onder de zeventien verdachten bevindt zich ook Frank Moreels, een federaal secretaris van het ABVV die toezicht hield op de renovatiewerken bij twee gebouwen. Hij zegt dat de audit-dienst van de vakbond geen fouten heeft gevonden en dat hij recht in zijn schoenen staat. Ook moet de voorzitter van de Algemene Centrale van het ABVV, Alain Clauwaert, zich verantwoorden in een ander dossier. Ook hij zegt niet in de fout gegaan te zijn.

De zitting zal maandag meteen worden geschorst omdat verschillende beklaagden uitstel hebben gevraagd. (Belga/TV)

Ook de socialistische vakbond ABVV en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) zouden het slachtoffer zijn geworden van de fraude. De renovatiebedrijven ontkennen. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard. Het gaat om vier renovatiebedrijven uit West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg. Ze worden beschuldigd van schriftvervalsing, omkoping, oplichting en kartelvorming. De zaak start maandag in Kortrijk.Als een overheidsinstelling een aanbesteding uitschreef voor renovatiewerken, dienden de vier bedrijven een offerte in. Ze hadden onderling afgesproken om torenhoge offertes in te dienen. Zo haalden ze de contracten binnen tegen een hogere prijs. ook lieten ambtenaren zich omkopen, in ruil voor een gunstige aanbeveling. Onder de zeventien verdachten bevindt zich ook Frank Moreels, een federaal secretaris van het ABVV die toezicht hield op de renovatiewerken bij twee gebouwen. Hij zegt dat de audit-dienst van de vakbond geen fouten heeft gevonden en dat hij recht in zijn schoenen staat. Ook moet de voorzitter van de Algemene Centrale van het ABVV, Alain Clauwaert, zich verantwoorden in een ander dossier. Ook hij zegt niet in de fout gegaan te zijn.De zitting zal maandag meteen worden geschorst omdat verschillende beklaagden uitstel hebben gevraagd. (Belga/TV)