Elektrische fietsen en met name snelle elektrische fietsen, ook wel speed pedelecs genoemd, zijn bezig aan een opmars. 'Een ontwikkeling die we alleen maar kunnen toejuichen', stelt Björn Rzoska (Groen). Volgens de resolutie moet de Vlaamse regering er alles aan doen om elektrisch fietsen te stimuleren, onder meer op het vlak van infrastructuur. 'Met een elektrische fiets kan je makkelijk afstanden doen tot 20 kilometer. Met een snelle elektrische fiets overbrug je moeiteloos afstanden van 50 kilometer en meer. Elektrische fietsers moeten gebruik kunnen maken van aangepaste en veilige infrastructuur, zodat we het volle potentieel van elektrisch fietsen kunnen benutten', zegt Rzoska.

'De snelle elektrische fiets kan wel degelijk de auto gaan vervangen voor woon-werkverkeer. Het is dan ook dringend tijd dat (snel) elektrisch fietsen niet alleen gestimuleerd, maar ook gehonoreerd wordt. Deze resolutie is een belangrijke eerste stap', besluit Rzoska.

Elektrische fietsen en met name snelle elektrische fietsen, ook wel speed pedelecs genoemd, zijn bezig aan een opmars. 'Een ontwikkeling die we alleen maar kunnen toejuichen', stelt Björn Rzoska (Groen). Volgens de resolutie moet de Vlaamse regering er alles aan doen om elektrisch fietsen te stimuleren, onder meer op het vlak van infrastructuur. 'Met een elektrische fiets kan je makkelijk afstanden doen tot 20 kilometer. Met een snelle elektrische fiets overbrug je moeiteloos afstanden van 50 kilometer en meer. Elektrische fietsers moeten gebruik kunnen maken van aangepaste en veilige infrastructuur, zodat we het volle potentieel van elektrisch fietsen kunnen benutten', zegt Rzoska. 'De snelle elektrische fiets kan wel degelijk de auto gaan vervangen voor woon-werkverkeer. Het is dan ook dringend tijd dat (snel) elektrisch fietsen niet alleen gestimuleerd, maar ook gehonoreerd wordt. Deze resolutie is een belangrijke eerste stap', besluit Rzoska.