Vlaams parlementslid Jan Roegiers (SP.A) is niet te spreken over het verbodsbord dat skaten rond het Vlaams Parlement verbiedt.

"Parlement toont zich van zijn smalste kant. Weg met dat bord!", zo stelt hij op Twitter. "Laat die skatende jongeren toch doen, ze storen daar niemand?", aldus Roegiers.

Het verbodsbord staat aan het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers (HVV), zeg maar het administratieve gebouw van het Vlaams Parlement. Op het kruispunt van de Leuvenseweg en de Drukpersstraat bevinden zich af en toe skatende jongeren. Die skaters maken daar gebruik van een oranjekleurig verhoogje met banken. Maar dat is niet helemaal naar de zin van het Vlaams Parlement. De dienst gebouwenbeheer van het parlement wijst erop dat de constructie die de skaters gebruiken deel uitmaakt van een kunstwerk.

Kunstwerk

"Door erop te skaten wordt het kunstwerk beschadigd. En omdat de constructie op onze terreinen staat, kan het mogelijk op het parlement verhaald worden als er iets gebeurt", legt de woordvoerder van het Vlaams Parlement uit.

Het parlement zou de jongeren beter welkom heten dan ze te verjagen

Jan Roegiers (SP.A)

SP.A-parlementslid Jan Roegiers wil dat het bord zo snel mogelijk verdwijnt. "Het is een deel van het parlement dat niet vaak gebruikt wordt. Het stoort niemand als daar wat jongeren skaten. Het parlement zou die jongeren beter welkom heten dan ze te verjagen", aldus Roegiers. (Belga/AVE)

Vlaams parlementslid Jan Roegiers (SP.A) is niet te spreken over het verbodsbord dat skaten rond het Vlaams Parlement verbiedt. "Parlement toont zich van zijn smalste kant. Weg met dat bord!", zo stelt hij op Twitter. "Laat die skatende jongeren toch doen, ze storen daar niemand?", aldus Roegiers.Het verbodsbord staat aan het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers (HVV), zeg maar het administratieve gebouw van het Vlaams Parlement. Op het kruispunt van de Leuvenseweg en de Drukpersstraat bevinden zich af en toe skatende jongeren. Die skaters maken daar gebruik van een oranjekleurig verhoogje met banken. Maar dat is niet helemaal naar de zin van het Vlaams Parlement. De dienst gebouwenbeheer van het parlement wijst erop dat de constructie die de skaters gebruiken deel uitmaakt van een kunstwerk. "Door erop te skaten wordt het kunstwerk beschadigd. En omdat de constructie op onze terreinen staat, kan het mogelijk op het parlement verhaald worden als er iets gebeurt", legt de woordvoerder van het Vlaams Parlement uit. SP.A-parlementslid Jan Roegiers wil dat het bord zo snel mogelijk verdwijnt. "Het is een deel van het parlement dat niet vaak gebruikt wordt. Het stoort niemand als daar wat jongeren skaten. Het parlement zou die jongeren beter welkom heten dan ze te verjagen", aldus Roegiers. (Belga/AVE)