Het Vlaams Parlement is even ontruimd na een bommelding. Na een korte onderbreking werd het parlementair debat hervat. Het bleek loos alarm te zijn.

Twee meldingen

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de bommeldingen die zijn binnengelopen bij het Vlaams parlement. Dat meldt parketwoordvoerster Marie-Rose Broucker. De plenaire zitting van het Vlaams parlement werd rond 16u30 ontruimd nadat in het parlement twee bommeldingen waren binnengelopen, maar kon na een twintigtal minuten al herbeginnen.

In naam van IS

"Een eerste controle in het parlement heeft geen verdachte items opgeleverd", zegt parketwoordvoerster Broucker. "Na de plenaire vergadering zal er waarschijnlijk nog een grondige controle plaatsvinden, met een explosievenhond."

Parlementsvoorzitter Jan Peumans verklaarde tegenover de VRT dat de bommelding afkomstig was van iemand die beweerde dat hij in naam van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) handelde en explosieven in het halfrond had geplaatst.

De bommelding gebeurde net op de dag van het debat over Uplace. Iedereen in het gebouw moest het halfrond verlaten, en meteen werden al foto's getwitterd.

Het Vlaams Parlement is even ontruimd na een bommelding. Na een korte onderbreking werd het parlementair debat hervat. Het bleek loos alarm te zijn.Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de bommeldingen die zijn binnengelopen bij het Vlaams parlement. Dat meldt parketwoordvoerster Marie-Rose Broucker. De plenaire zitting van het Vlaams parlement werd rond 16u30 ontruimd nadat in het parlement twee bommeldingen waren binnengelopen, maar kon na een twintigtal minuten al herbeginnen. "Een eerste controle in het parlement heeft geen verdachte items opgeleverd", zegt parketwoordvoerster Broucker. "Na de plenaire vergadering zal er waarschijnlijk nog een grondige controle plaatsvinden, met een explosievenhond." Parlementsvoorzitter Jan Peumans verklaarde tegenover de VRT dat de bommelding afkomstig was van iemand die beweerde dat hij in naam van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) handelde en explosieven in het halfrond had geplaatst.De bommelding gebeurde net op de dag van het debat over Uplace. Iedereen in het gebouw moest het halfrond verlaten, en meteen werden al foto's getwitterd.