Omdat volgens de weersverwachtingen ook de komende periode zal droog blijven, wordt de situatie nauwlettend opgevolgd en zullen er maatregelen genomen worden indien nodig.

'We roepen alvast iedereen op om spaarzaam om te gaan met water, iets wat we niet alleen zouden moeten doen bij droogte, maar anders ook', aldus De Witte, die een aantal tips aanreikt.

Zo raadt hij een douche aan in plaats van een bad, de kraan 's nachts dicht te laten, de plantentuin zo weinig mogelijk te sproeien met leidingwater, de bloemen en planten te begieten op het minst warme moment van de dag, het gazon niet te besproeien, en de auto met regenwater te wassen.

Omdat volgens de weersverwachtingen ook de komende periode zal droog blijven, wordt de situatie nauwlettend opgevolgd en zullen er maatregelen genomen worden indien nodig.'We roepen alvast iedereen op om spaarzaam om te gaan met water, iets wat we niet alleen zouden moeten doen bij droogte, maar anders ook', aldus De Witte, die een aantal tips aanreikt. Zo raadt hij een douche aan in plaats van een bad, de kraan 's nachts dicht te laten, de plantentuin zo weinig mogelijk te sproeien met leidingwater, de bloemen en planten te begieten op het minst warme moment van de dag, het gazon niet te besproeien, en de auto met regenwater te wassen.