Het Vlaams Belang heeft woensdag beslist Bart Debie uit de partij te zetten en te ontslaan als personeelslid. Dat heeft partijvoorzitter Bruno Valkeniers aangekondigd. Ook de partner van Debie wordt uit de partij gezet.

Aanleiding is de commentaar van Debie op zijn Facebookpagina over de verslechterde toestand van Marie-Rose Morel, die zwaar ziek is. 'Leg de champagne maar al koud', zo postte Debie, die ontkende dat een en ander iets met Morel te maken had.

Maar het Vlaams Belang tilt zwaar aan die uitspraak. Volgens de partij kan er onder geen beding worden gespot met het menselijk lijden van wie ook. 'Dit is onze partij onwaardig en moreel absoluut onaanvaardbaar'.

De samenwerking met Debie wordt met onmiddellijke ingang stopgezet. Debie werkte voor de Vlaams Belang-fractie in het Vlaams Parlement.

Ook partner Debie uit partij

Ook Valérie Seyns, de partner van Debie, wordt uit het Vlaams Belang gezet. Zij had ook een boodschap op Facebook gezet over de ziekte van Morel. 'Valérie Seyns vraagt zich af of het einde nu werkelijk in zicht is. Laat ons hopen!', zo luidde het.

Seyns is een gewezen lid van het Brussels Parlement en zetelt momenteel in de gemeenteraad van Molenbeek.

Juridische stappen

Debie liet woensdag weten dat hij juridische stappen overweegt om zijn ontslag aan te vechten. 'Bart Debie verneemt zijn ontslag. OK VB, we zien elkaar in de rechtbank', zo luidde het op Facebook.

Joris Van Hauthem, woordvoerder van het Vlaams Belang, meldde woensdag dat de uitspraken van Debie over Morel de druppel waren die de emmer deden overlopen. 'Er waren al tal van eerdere incidenten. De situatie met Debie was niet langer werkbaar'. Debie was jarenlang persoonlijk medewerker van VB-kopstuk Filip Dewinter.

Het Vlaams Belang heeft woensdag beslist Bart Debie uit de partij te zetten en te ontslaan als personeelslid. Dat heeft partijvoorzitter Bruno Valkeniers aangekondigd. Ook de partner van Debie wordt uit de partij gezet.Aanleiding is de commentaar van Debie op zijn Facebookpagina over de verslechterde toestand van Marie-Rose Morel, die zwaar ziek is. 'Leg de champagne maar al koud', zo postte Debie, die ontkende dat een en ander iets met Morel te maken had.Maar het Vlaams Belang tilt zwaar aan die uitspraak. Volgens de partij kan er onder geen beding worden gespot met het menselijk lijden van wie ook. 'Dit is onze partij onwaardig en moreel absoluut onaanvaardbaar'. De samenwerking met Debie wordt met onmiddellijke ingang stopgezet. Debie werkte voor de Vlaams Belang-fractie in het Vlaams Parlement.Ook partner Debie uit partijOok Valérie Seyns, de partner van Debie, wordt uit het Vlaams Belang gezet. Zij had ook een boodschap op Facebook gezet over de ziekte van Morel. 'Valérie Seyns vraagt zich af of het einde nu werkelijk in zicht is. Laat ons hopen!', zo luidde het.Seyns is een gewezen lid van het Brussels Parlement en zetelt momenteel in de gemeenteraad van Molenbeek.Juridische stappenDebie liet woensdag weten dat hij juridische stappen overweegt om zijn ontslag aan te vechten. 'Bart Debie verneemt zijn ontslag. OK VB, we zien elkaar in de rechtbank', zo luidde het op Facebook.Joris Van Hauthem, woordvoerder van het Vlaams Belang, meldde woensdag dat de uitspraken van Debie over Morel de druppel waren die de emmer deden overlopen. 'Er waren al tal van eerdere incidenten. De situatie met Debie was niet langer werkbaar'. Debie was jarenlang persoonlijk medewerker van VB-kopstuk Filip Dewinter.