Als slogan bij de campagne kiest de extreemrechtse partij 'Bescherm onze mensen'. Een van de zaken die voor Vlaams Belang moet worden beschermd, zijn onze grenzen. En daar hoort volgens de partij een volledige immigratiestop van minstens tien jaar bij. 'Niet uit haat voor de vreemdeling, maar uit pure liefde voor onze eigen mensen', aldus Van Grieken. 'Je kan geen problemen oplossen door het probleem nog groter te maken'.

Die periode van tien jaar moet dienen om de 'rotte appels' eruit te halen. Al is het maar de vraag hoe een partij dat wil verwezenlijken, wanneer een federale regeerperiode slechts vijf jaar duurt. De partij lijkt zich met haar voorstel vooral te willen concurreren met de N-VA, die ook hard inzet op het migratie- en het veiligheidsthema.

Voor Van Grieken zijn dat 'diegenen die Molenbeek op stelten hebben gezet, die een extreme vorm van de islam proberen op te leggen en die willen profiteren van de sociale zekerheid'. Meteen richt Vlaams Belang zijn pijlen op voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Van Grieken herhaalt daarbij zijn kritiek dat Francken 4,5 jaar straffe taal heeft verkocht, maar dat er aan die woorden geen daden gekoppeld waren. Naast de bescherming van de grenzen schuift Vlaams Belang ook de bescherming van de eigen welvaart en van Vlaanderen naar voren. Over de lijstvorming wilde Van Grieken vrijdag nog geen commentaar kwijt.

Als slogan bij de campagne kiest de extreemrechtse partij 'Bescherm onze mensen'. Een van de zaken die voor Vlaams Belang moet worden beschermd, zijn onze grenzen. En daar hoort volgens de partij een volledige immigratiestop van minstens tien jaar bij. 'Niet uit haat voor de vreemdeling, maar uit pure liefde voor onze eigen mensen', aldus Van Grieken. 'Je kan geen problemen oplossen door het probleem nog groter te maken'. Die periode van tien jaar moet dienen om de 'rotte appels' eruit te halen. Al is het maar de vraag hoe een partij dat wil verwezenlijken, wanneer een federale regeerperiode slechts vijf jaar duurt. De partij lijkt zich met haar voorstel vooral te willen concurreren met de N-VA, die ook hard inzet op het migratie- en het veiligheidsthema. Voor Van Grieken zijn dat 'diegenen die Molenbeek op stelten hebben gezet, die een extreme vorm van de islam proberen op te leggen en die willen profiteren van de sociale zekerheid'. Meteen richt Vlaams Belang zijn pijlen op voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Van Grieken herhaalt daarbij zijn kritiek dat Francken 4,5 jaar straffe taal heeft verkocht, maar dat er aan die woorden geen daden gekoppeld waren. Naast de bescherming van de grenzen schuift Vlaams Belang ook de bescherming van de eigen welvaart en van Vlaanderen naar voren. Over de lijstvorming wilde Van Grieken vrijdag nog geen commentaar kwijt.