Het partijbestuur van het Vlaams Belang zet de Brusselse parlementsleden Johan Demol en Greet Van Linter uit de partij. Kamerlid Bruno Stevenheydens stapt zelf op.

Volgens fractieleider Dominiek Lootens wilden Demol en Van Linder een nieuwe fractie oprichten.

In een brief aan het Brussels Parlement hadden ze gemeld dat de Vlaams Belang-fractie zou worden opgeheven en vervangen door de 'Vlaamse Democraten in Brussel'.

Stevenheydens stapt zelf uit het Vlaams Belang. Hij is bij de komende federale verkiezingen geen kandidaat meer.

Het Kamerlid lag al een tijd overhoop met de partij. Partijvoorzitter Bruno Valkeniers erkende dat zijn vertrek niet onverwacht kwam.

Het partijbestuur van het Vlaams Belang zet de Brusselse parlementsleden Johan Demol en Greet Van Linter uit de partij. Kamerlid Bruno Stevenheydens stapt zelf op.Volgens fractieleider Dominiek Lootens wilden Demol en Van Linder een nieuwe fractie oprichten. In een brief aan het Brussels Parlement hadden ze gemeld dat de Vlaams Belang-fractie zou worden opgeheven en vervangen door de 'Vlaamse Democraten in Brussel'.Stevenheydens stapt zelf uit het Vlaams Belang. Hij is bij de komende federale verkiezingen geen kandidaat meer.Het Kamerlid lag al een tijd overhoop met de partij. Partijvoorzitter Bruno Valkeniers erkende dat zijn vertrek niet onverwacht kwam.