Dat zei Van Grieken donderdagmorgen in De Ochtend (Radio 1).

"Uitzonderlijke tijden verdienen uitzonderlijke maatregelen", is de kernboodschap van Vlaams Belang op 1 mei. Volgens Van Grieken moet de coronapremie van 1.000 euro voor wie aan de slag is gebleven - een voorstel dat Open Vld-vicepremier Alexander De Croo op tafel legde - er komen. "Heel veel mensen die actief zijn en werken rekenen daarop" zei Van Grieken.

Daarnaast wil Vlaams Belang de belastingvrije som optrekken tot het niveau van het leefloon. "Vandaag de dag kun je minder verdienen dan het leefloon, maar toch meer belastingen betalen. Dat is niet meer van deze tijd. Op die manier stimuleren we mensen om weer aan het werk te gaan en anderzijds zorgen we er ook voor dat de koopkracht van de Vlaming op peil blijft."

De maatregel moet volgens Vlaams Belang betaald worden door de sociale zekerheid af te schermen voor niet-EU-burgers. Van Grieken pleit ook voor onbelaste overuren in de zorg. "Ik heb gesproken met mensen die actief zijn in de ziekenhuizen. Die kloppen overuren, 60 tot 70 uur zelfs, en zij hebben schrik dat ze op het einde van de rit minder gaan overhouden, hun verlof ingetrokken zal worden en ze nog meer belastingen gaan krijgen".

Dat zei Van Grieken donderdagmorgen in De Ochtend (Radio 1). "Uitzonderlijke tijden verdienen uitzonderlijke maatregelen", is de kernboodschap van Vlaams Belang op 1 mei. Volgens Van Grieken moet de coronapremie van 1.000 euro voor wie aan de slag is gebleven - een voorstel dat Open Vld-vicepremier Alexander De Croo op tafel legde - er komen. "Heel veel mensen die actief zijn en werken rekenen daarop" zei Van Grieken. Daarnaast wil Vlaams Belang de belastingvrije som optrekken tot het niveau van het leefloon. "Vandaag de dag kun je minder verdienen dan het leefloon, maar toch meer belastingen betalen. Dat is niet meer van deze tijd. Op die manier stimuleren we mensen om weer aan het werk te gaan en anderzijds zorgen we er ook voor dat de koopkracht van de Vlaming op peil blijft." De maatregel moet volgens Vlaams Belang betaald worden door de sociale zekerheid af te schermen voor niet-EU-burgers. Van Grieken pleit ook voor onbelaste overuren in de zorg. "Ik heb gesproken met mensen die actief zijn in de ziekenhuizen. Die kloppen overuren, 60 tot 70 uur zelfs, en zij hebben schrik dat ze op het einde van de rit minder gaan overhouden, hun verlof ingetrokken zal worden en ze nog meer belastingen gaan krijgen".