Valkeniers beschuldigt de top van N-VA er niet van dat ze actief Vlaams Belang'ers ronselt, "maar het gebeurt", aldus Valkeniers in Terzake op Canvas. Onder andere in de Kempen zouden VB'ers door de N-VA benaderd zijn. "Soms worden zelfs beloftes gedaan, bijvoorbeeld voor een schepenambt." Tientallen mandatarissen zouden al door de N-VA aangeklampt zijn.

In Terzake deed N-VA-Kamerlid Nadia Sminate de beschuldiging van Valkeniers af als "klinkklare onzin".

Niettemin zei Valkeniers te hopen dat zijn partij en N-VA op een dag kunnen samenwerken. "Ik hoop dat er vroeg of laat een moment komt waarop we elkaar diep in de ogen zullen kijken en zullen zeggen... 'Samen'", aldus de VB-voorzitter. "Maar", legde hij de bal in het N-VA-kamp, "dat is een beslissing die zij moeten nemen." (Belga/TE)

Valkeniers beschuldigt de top van N-VA er niet van dat ze actief Vlaams Belang'ers ronselt, "maar het gebeurt", aldus Valkeniers in Terzake op Canvas. Onder andere in de Kempen zouden VB'ers door de N-VA benaderd zijn. "Soms worden zelfs beloftes gedaan, bijvoorbeeld voor een schepenambt." Tientallen mandatarissen zouden al door de N-VA aangeklampt zijn. In Terzake deed N-VA-Kamerlid Nadia Sminate de beschuldiging van Valkeniers af als "klinkklare onzin". Niettemin zei Valkeniers te hopen dat zijn partij en N-VA op een dag kunnen samenwerken. "Ik hoop dat er vroeg of laat een moment komt waarop we elkaar diep in de ogen zullen kijken en zullen zeggen... 'Samen'", aldus de VB-voorzitter. "Maar", legde hij de bal in het N-VA-kamp, "dat is een beslissing die zij moeten nemen." (Belga/TE)