Vlaams Belang bevestigt dinsdag dat de Raad van State beslist heeft zijn partijdotatie niet af te nemen. Het rechtscollege heeft het verzoek van de Franstalige partijen en sp.a daartoe verworpen omdat de aangehaalde feiten te ver in het verleden liggen, aldus zakenkrant De Tijd op zijn website.

De klacht dateert van 2006. Aanleiding was een reeks uitspraken van kopstukken Gerolf Annemans en Filip Dewinter op een 'veiligheidsmeeting' van de partij op 11 april van dat jaar. Ook een aantal oudere citaten werden aan het dossier toegevoegd. Doel was de partijfinanciering van Vlaams Belang een jaar lang droog te leggen. Maar dat doet de Raad van State dus niet.

Onvoldoende bewijs

De aangehaalde uitspraken op de partijbijeenkomst van 11 april 2006 zijn volgens het rechtscollege onvoldoende om te bewijzen dat Vlaams Belang vijandig staat tegenover het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, verduidelijkt Vlaams Belanger Jurgen Ceder. De overige citaten zijn dan weer onontvankelijk, omdat ze niet binnen de zestig dagen aangekaart waren.

Vlaams Belang hoopt dat het "eindelijk gedaan zal zijn met de pogingen om politieke partijen via de rechtbank te bestrijden", nu de Raad van State de gevraagde schrapping van haar partijdotatie verworpen heeft. (Belga/INM)

Vlaams Belang bevestigt dinsdag dat de Raad van State beslist heeft zijn partijdotatie niet af te nemen. Het rechtscollege heeft het verzoek van de Franstalige partijen en sp.a daartoe verworpen omdat de aangehaalde feiten te ver in het verleden liggen, aldus zakenkrant De Tijd op zijn website. De klacht dateert van 2006. Aanleiding was een reeks uitspraken van kopstukken Gerolf Annemans en Filip Dewinter op een 'veiligheidsmeeting' van de partij op 11 april van dat jaar. Ook een aantal oudere citaten werden aan het dossier toegevoegd. Doel was de partijfinanciering van Vlaams Belang een jaar lang droog te leggen. Maar dat doet de Raad van State dus niet. Onvoldoende bewijs De aangehaalde uitspraken op de partijbijeenkomst van 11 april 2006 zijn volgens het rechtscollege onvoldoende om te bewijzen dat Vlaams Belang vijandig staat tegenover het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, verduidelijkt Vlaams Belanger Jurgen Ceder. De overige citaten zijn dan weer onontvankelijk, omdat ze niet binnen de zestig dagen aangekaart waren. Vlaams Belang hoopt dat het "eindelijk gedaan zal zijn met de pogingen om politieke partijen via de rechtbank te bestrijden", nu de Raad van State de gevraagde schrapping van haar partijdotatie verworpen heeft. (Belga/INM)