Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultuurmanagement 2011-2012 ontvangen.

"Het VAF speelt een cruciale rol in de innovatie en de internationale opmars van de Vlaamse film", klinkt het in een persbericht. "De rol die het VAF speelt als onafhankelijke bruggenbouwer tussen de overheid en de audiovisuele sector" kan op veel lof van de jury rekenen.

De taak van het VAF, dat in 2002 werd opgericht als opvolger van het Fonds Film in Vlaanderen, is om audiovisuele creaties te financieren en begeleiden, beurzen te verlenen, ateliers en opleidingsinitiatieven te ondersteunen en studies over de audiovisuele sector uit te voeren.

"Daarnaast speelt het VAF een belangrijke rol bij de promotie van de Vlaamse audiovisuele creatiesector. Zelfs de meest interessante productie maakt weinig kans zonder communicatie, marketing of netwerking." Schauvliege meent dat het VAF slaagt in zijn opzet:

Succes van de Vlaamse film

"Door hun slimme mix van marketing, gedegen adviezen én de passie voor de film halen Vlaamse films hoge bezoekcijfers in Vlaanderen en een indrukwekkende vloed filmprijzen in het buitenland."

Het VAF zorgde, aldus nog het persbericht, "voor een succesvolle integratie van ondernemerschap, zin voor initiatief, netwerking en strategie. Daardoor evolueerde het tot een cruciale katalysator in de audiovisuele sector. Mede dankzij het VAF is er anno 2013 sprake van een ontluikende audiovisuele industrie in Vlaanderen". (Belga/TE)

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultuurmanagement 2011-2012 ontvangen. "Het VAF speelt een cruciale rol in de innovatie en de internationale opmars van de Vlaamse film", klinkt het in een persbericht. "De rol die het VAF speelt als onafhankelijke bruggenbouwer tussen de overheid en de audiovisuele sector" kan op veel lof van de jury rekenen. De taak van het VAF, dat in 2002 werd opgericht als opvolger van het Fonds Film in Vlaanderen, is om audiovisuele creaties te financieren en begeleiden, beurzen te verlenen, ateliers en opleidingsinitiatieven te ondersteunen en studies over de audiovisuele sector uit te voeren."Daarnaast speelt het VAF een belangrijke rol bij de promotie van de Vlaamse audiovisuele creatiesector. Zelfs de meest interessante productie maakt weinig kans zonder communicatie, marketing of netwerking." Schauvliege meent dat het VAF slaagt in zijn opzet: Succes van de Vlaamse film"Door hun slimme mix van marketing, gedegen adviezen én de passie voor de film halen Vlaamse films hoge bezoekcijfers in Vlaanderen en een indrukwekkende vloed filmprijzen in het buitenland." Het VAF zorgde, aldus nog het persbericht, "voor een succesvolle integratie van ondernemerschap, zin voor initiatief, netwerking en strategie. Daardoor evolueerde het tot een cruciale katalysator in de audiovisuele sector. Mede dankzij het VAF is er anno 2013 sprake van een ontluikende audiovisuele industrie in Vlaanderen". (Belga/TE)