Alleen de grote principes van de heffing zouden al vastliggen. De maatregel zou jaarlijks 150 à 300 miljoen euro moeten opbrengen, geld dat naar de zorg zou vloeien.

Een meerwaardebelasting en een effectentaks zouden de partijen uitgesloten hebben tijdens de onderhandelingen. Groene belastingen of taksen op de allersterkste schouders zijn wel een optie. De heffing op grote transacties zou afgehouden worden bij de bron, op het moment dat de transactie plaatsvindt.

Daardoor zou het niet nodig zijn een vermogenskadaster aan te leggen. De verkoop van familiale kmo's zou bovendien worden vrijgesteld.

Alleen de grote principes van de heffing zouden al vastliggen. De maatregel zou jaarlijks 150 à 300 miljoen euro moeten opbrengen, geld dat naar de zorg zou vloeien. Een meerwaardebelasting en een effectentaks zouden de partijen uitgesloten hebben tijdens de onderhandelingen. Groene belastingen of taksen op de allersterkste schouders zijn wel een optie. De heffing op grote transacties zou afgehouden worden bij de bron, op het moment dat de transactie plaatsvindt. Daardoor zou het niet nodig zijn een vermogenskadaster aan te leggen. De verkoop van familiale kmo's zou bovendien worden vrijgesteld.