Visit.brussels geeft onderscheiding aan Joods Museum

26/03/15 om 22:24 - Bijgewerkt om 22:24

Visit.brussels, het toeristisch communicatieagentschap van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft een 'Honorary Award' uitgereikt aan de medewerkers van het Joods Museum van België. Dat museum werd vorig jaar het doelwit van een dodelijke aanslag.

Visit.brussels geeft onderscheiding aan Joods Museum

Het Joods Museum, onder extra bewaking na de aanslag © BELGA

Visit.brussels zet jaarlijks de beste Brusselse toeristische initiatieven in de bloemen, maar besloot dit jaar een extra prijs voor het Joods Museum uit te reiken.

Op 24 mei vorig jaar vielen in het Joods Museum vier doden bij een aanslag. Visit.brussels reikt de uitzonderlijke 'Honorary Award' uit "als eerbetoon aan een partner die zich de voorbije maanden duidelijk heeft onderscheiden". De award gaat naar de medewerkers "voor hun moed bij de heropening van het museum na de aanslagen".

De negen winnaars van de gebruikelijke awards zijn Parcours d'Artistes (Public Initiative), Nationaal Expo Store (New Concept), Boeremet (Evening Experience), 14-18, dit is onze geschiedenis! (Most Noted Exhibition), Brussels Jazz Marathon (International Event), Brussels Food Truck Festival (Best Gastronomic Concept), Belgian Chocolate Village (New Event Location), Hôtel des Galeries (Hotel Newcomer) en TEDxBrussels (International Congres).

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners