Vincent Van Quickenborne (Open VLD) mag dan al niet de winnaar van de verkiezingen zijn, hij wordt toch de nieuwe burgemeester van Kortrijk dankzij een coalitie met N-VA en SP.A. Zijn coalitie bestaat uit 24 zetels. Elk van de drie coalitiepartners krijgt 3 zitjes in het gemeentebestuur. Voor de N-VA, bij monde van Rudolf Scherpeel, een van de redenen om in zee te gaan met Van Quickenborne. Zij vreesden de dominantie van CD&V. De stadscoalitie met Open VLD en SP.A spreekt hen meer aan.

De Stadscoalitie presenteerde al 10 engagementen voor Kortrijk en zal alvorens het bestuursakkoord te presenteren de Kortrijkzanen bevragen om te horen wat zij verwachten van hun nieuwe stadsbestuur.

Uittredend burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) heeft nog niet gereageerd. Zijn zoon Felix uitte op Twitter wel al zijn frustratie: "Een coalitie op basis van rancune en anti-gevoel? Leuk voor Kortrijk... Van het platste politiek opportunisme dat ik al gezien heb."

Vincent Van Quickenborne en Stefaan De Clerc: aan elkaar gewaagd qua voorkeurstemmen

Vincent Van Quickenborne werd in Kortrijk met zijn Open VLD de tweede partij, met 10.771 stemmen. CD&V van zittend burgemeester Stefaan De Clerck kreeg 16.666 Kortrijkzanen achter zich. De strijd om de voorkeurstemmen was spannender. De minister van pensioenen die de federale regering beloofde te verlaten om burgemeester te worden kreeg 7.132 stemmen, Stefaan De Clerck was goed voor 7.323 stemmen. N-VA werd de derde partij met 8.247 stemmen, SP.A vierde met 7.222.

De stadscoalitie van 'Q' doorbreekt bijna 150 jaar christendemocratisch bestuur in Kortrijk. (SD/DV)

Vincent Van Quickenborne (Open VLD) mag dan al niet de winnaar van de verkiezingen zijn, hij wordt toch de nieuwe burgemeester van Kortrijk dankzij een coalitie met N-VA en SP.A. Zijn coalitie bestaat uit 24 zetels. Elk van de drie coalitiepartners krijgt 3 zitjes in het gemeentebestuur. Voor de N-VA, bij monde van Rudolf Scherpeel, een van de redenen om in zee te gaan met Van Quickenborne. Zij vreesden de dominantie van CD&V. De stadscoalitie met Open VLD en SP.A spreekt hen meer aan.De Stadscoalitie presenteerde al 10 engagementen voor Kortrijk en zal alvorens het bestuursakkoord te presenteren de Kortrijkzanen bevragen om te horen wat zij verwachten van hun nieuwe stadsbestuur.Uittredend burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) heeft nog niet gereageerd. Zijn zoon Felix uitte op Twitter wel al zijn frustratie: "Een coalitie op basis van rancune en anti-gevoel? Leuk voor Kortrijk... Van het platste politiek opportunisme dat ik al gezien heb."Vincent Van Quickenborne en Stefaan De Clerc: aan elkaar gewaagd qua voorkeurstemmenVincent Van Quickenborne werd in Kortrijk met zijn Open VLD de tweede partij, met 10.771 stemmen. CD&V van zittend burgemeester Stefaan De Clerck kreeg 16.666 Kortrijkzanen achter zich. De strijd om de voorkeurstemmen was spannender. De minister van pensioenen die de federale regering beloofde te verlaten om burgemeester te worden kreeg 7.132 stemmen, Stefaan De Clerck was goed voor 7.323 stemmen. N-VA werd de derde partij met 8.247 stemmen, SP.A vierde met 7.222. De stadscoalitie van 'Q' doorbreekt bijna 150 jaar christendemocratisch bestuur in Kortrijk. (SD/DV)