Een 20-jarige jongeman uit Zele die vorig jaar in Dendermonde een jaar cel en tien jaar rijverbod kreeg voor zijn rol in een straatrace met dodelijke afloop, kwam er in beroep vanaf met een boete van 50 euro. Dat staat in De Standaard en Het Nieuwsblad.

De correctionele rechtbank van Dendermonde oordeelt in beroep dat Sinan Ö. geen schuld treft aan de dood van twee van zijn vrienden na een vermeende straatrace in Zele op 25 juni 2011.

De man werd ook vrijgesproken van vluchtmisdrijf. Hij krijgt enkel nog een boete van 50 euro omdat hij niet snel genoeg van het linker- naar het rechterrijvak was gegaan.

De zaak veroorzaakte indertijd in Zele heel wat beroering omdat zowel de slachtoffers als Sinan Ö. goede bekenden waren in de Turkse gemeenschap, schrijven de kranten.

Bovendien kampte de streek in die periode al een tijdlang met een plaag van straatraces met Belgisch-Turkse jongeren uit Zele in de hoofdrol.

Het probleem werd zelfs zo nijpend dat de Dendermondse politierechtbank er een aantal thema-zittingen aan wijdde. Het was op één van die zittingen dat Ö. veroordeeld werd.

De rechtbank in beroep gaat daarmee frontaal in tegen een uitspraak van de politierechter Peter D'Hondt die oordeelde dat het wél om een straatrace ging.

D'Hondt veroordeelde Sinan Ö. op 25 mei vorig jaar nog tot één jaar cel, 10 jaar rijverbod, 5.500 euro boete en een verplicht psychiatrisch onderzoek. (Belga/EE)

Een 20-jarige jongeman uit Zele die vorig jaar in Dendermonde een jaar cel en tien jaar rijverbod kreeg voor zijn rol in een straatrace met dodelijke afloop, kwam er in beroep vanaf met een boete van 50 euro. Dat staat in De Standaard en Het Nieuwsblad. De correctionele rechtbank van Dendermonde oordeelt in beroep dat Sinan Ö. geen schuld treft aan de dood van twee van zijn vrienden na een vermeende straatrace in Zele op 25 juni 2011. De man werd ook vrijgesproken van vluchtmisdrijf. Hij krijgt enkel nog een boete van 50 euro omdat hij niet snel genoeg van het linker- naar het rechterrijvak was gegaan. De zaak veroorzaakte indertijd in Zele heel wat beroering omdat zowel de slachtoffers als Sinan Ö. goede bekenden waren in de Turkse gemeenschap, schrijven de kranten. Bovendien kampte de streek in die periode al een tijdlang met een plaag van straatraces met Belgisch-Turkse jongeren uit Zele in de hoofdrol. Het probleem werd zelfs zo nijpend dat de Dendermondse politierechtbank er een aantal thema-zittingen aan wijdde. Het was op één van die zittingen dat Ö. veroordeeld werd. De rechtbank in beroep gaat daarmee frontaal in tegen een uitspraak van de politierechter Peter D'Hondt die oordeelde dat het wél om een straatrace ging. D'Hondt veroordeelde Sinan Ö. op 25 mei vorig jaar nog tot één jaar cel, 10 jaar rijverbod, 5.500 euro boete en een verplicht psychiatrisch onderzoek. (Belga/EE)