De kinderen werden overgebracht naar het commissariaat. Van de baby's (acht en negen maanden) leed er één aan schurft.

De lokale politie kreeg rond 18.00 uur een oproep. Kinderen gooiden stenen op de openbare weg vanuit een huis in Anderlecht. Ter plaatse trof de politie vijftien kinderen en een 19-jarige aan, zonder ouders. Het gaat om kinderen uit drie gezinnen.

Moeder doorverwezen

Uiteindelijk meldde de moeder van een van de baby's zich aan in het ziekenhuis. Ze bleek de moeder van nog vijf van de andere kinderen. Ze is doorverwezen naar de dienst voor Bijzondere Jeugdzorg, die zal zorgen voor onderdak en begeleiding.

De negen andere kinderen, van wie het nog steeds onduidelijk is wie de ouders zijn, zijn in opvangcentra ondergebracht. (Belga/TV)

De kinderen werden overgebracht naar het commissariaat. Van de baby's (acht en negen maanden) leed er één aan schurft. De lokale politie kreeg rond 18.00 uur een oproep. Kinderen gooiden stenen op de openbare weg vanuit een huis in Anderlecht. Ter plaatse trof de politie vijftien kinderen en een 19-jarige aan, zonder ouders. Het gaat om kinderen uit drie gezinnen.Moeder doorverwezen Uiteindelijk meldde de moeder van een van de baby's zich aan in het ziekenhuis. Ze bleek de moeder van nog vijf van de andere kinderen. Ze is doorverwezen naar de dienst voor Bijzondere Jeugdzorg, die zal zorgen voor onderdak en begeleiding. De negen andere kinderen, van wie het nog steeds onduidelijk is wie de ouders zijn, zijn in opvangcentra ondergebracht. (Belga/TV)