'Het is nu wel genoeg geweest.' Onder die titel betuigen vijf vrouwen in een open brief hun steun aan de voormalige N-VA-kandidaat-burgemeester voor Brugge Pol Van Den Driessche.

Het gaat om Els Schelfhout (oud-senator CD&V), Darlene Devos (voorzitter Miss België), Lynn Wezenbeek (VTM), Fabienne Steylemans (werknemer bij de uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad) en Véronique Van Middelen (HR-manager).

Hetze
De vrouwen laten in De Morgen weten dat ze zich willen distanciëren van 'de hetze' tegen Pol Van Den Driessche, met wie ze allemaal professioneel te maken hebben gehad. 'Nooit hebben wij enige intimidatie ondervonden, noch op seksueel, noch op professioneel vlak. Wij kunnen niet aanvaarden dat Pol ten onder gaat aan een persoonlijke afrekening, of aan een politiek spel.'

Bevroren
'Laat dit duidelijk zijn: wij oordelen niet over de ervaringen van sommige vrouwen met Pol, en over de gevoelens die zij daarbij hadden. Wat voor hen op een bepaald moment aanmatigend, intimiderend of bedreigend overkwam, was dat dan ook. Dit houdt ons wel bezig: waarom komen zij, jaren 'bevroren' door het gedrag van Pol, daar nu pas mee naar buiten?'

Pol Van Den Driessche stapte dit weekend op uit de politiek na aantijgingen van seksuele intimidatie. De N-VA heeft hem een baan als media-adviseur aangeboden. (EE)

'Het is nu wel genoeg geweest.' Onder die titel betuigen vijf vrouwen in een open brief hun steun aan de voormalige N-VA-kandidaat-burgemeester voor Brugge Pol Van Den Driessche.Het gaat om Els Schelfhout (oud-senator CD&V), Darlene Devos (voorzitter Miss België), Lynn Wezenbeek (VTM), Fabienne Steylemans (werknemer bij de uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad) en Véronique Van Middelen (HR-manager).Hetze De vrouwen laten in De Morgen weten dat ze zich willen distanciëren van 'de hetze' tegen Pol Van Den Driessche, met wie ze allemaal professioneel te maken hebben gehad. 'Nooit hebben wij enige intimidatie ondervonden, noch op seksueel, noch op professioneel vlak. Wij kunnen niet aanvaarden dat Pol ten onder gaat aan een persoonlijke afrekening, of aan een politiek spel.'Bevroren 'Laat dit duidelijk zijn: wij oordelen niet over de ervaringen van sommige vrouwen met Pol, en over de gevoelens die zij daarbij hadden. Wat voor hen op een bepaald moment aanmatigend, intimiderend of bedreigend overkwam, was dat dan ook. Dit houdt ons wel bezig: waarom komen zij, jaren 'bevroren' door het gedrag van Pol, daar nu pas mee naar buiten?' Pol Van Den Driessche stapte dit weekend op uit de politiek na aantijgingen van seksuele intimidatie. De N-VA heeft hem een baan als media-adviseur aangeboden. (EE)