In totaal vijf veroordeelden in de fraudezaak rond het spraaktechnologiebedrijf Lernout en Hauspie vechten hun straf aan bij het Hof van Cassatie. Dat is woensdag gebleken na het afsluiten van de termijn om beroep aan te tekenen.

Van de 21 beklaagden werden er op 20 september door het Gentse hof van beroep 13 vrijgesproken. Onder de acht veroordeelden bevonden zich de vier toplui: de L&H-stichters Jo Lernout en Paul Hauspie, Nico Willaert en Gaston Bastiaens.

Lernout kondigde onmiddellijk aan dat hij cassatieberoep zou aantekenen. Hauspie legt zich echter neer bij de beslissing. Naast Lernout blijken ook Nico Willaert, Gaston Bastiaens, Tony
Snauwaert en William Van Aerde naar Cassatie te stappen. Ook Thomas Denys wilde dat doen, maar hij stierf een week na het arrest.

Maandag besliste het Gentse parket-generaal om niet in cassatieberoep te gaan tegen arrest. Het hof meende dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er nog een nieuw proces georganiseerd en beëindigd zou kunnen worden binnen de verjaringstermijn. Het fraudedossier verjaart in het najaar van 2011.

In totaal vijf veroordeelden in de fraudezaak rond het spraaktechnologiebedrijf Lernout en Hauspie vechten hun straf aan bij het Hof van Cassatie. Dat is woensdag gebleken na het afsluiten van de termijn om beroep aan te tekenen.Van de 21 beklaagden werden er op 20 september door het Gentse hof van beroep 13 vrijgesproken. Onder de acht veroordeelden bevonden zich de vier toplui: de L&H-stichters Jo Lernout en Paul Hauspie, Nico Willaert en Gaston Bastiaens.Lernout kondigde onmiddellijk aan dat hij cassatieberoep zou aantekenen. Hauspie legt zich echter neer bij de beslissing. Naast Lernout blijken ook Nico Willaert, Gaston Bastiaens, Tony Snauwaert en William Van Aerde naar Cassatie te stappen. Ook Thomas Denys wilde dat doen, maar hij stierf een week na het arrest.Maandag besliste het Gentse parket-generaal om niet in cassatieberoep te gaan tegen arrest. Het hof meende dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er nog een nieuw proces georganiseerd en beëindigd zou kunnen worden binnen de verjaringstermijn. Het fraudedossier verjaart in het najaar van 2011.