Drie andere beschuldigden kregen in totaal 24 jaar cel voor het "toedekken" van de misdaad. Voor Saoed al-Qahtani, een nauwe adviseur van de kroonprins van het koninkrijk, Mohammed bin Salman, werd geen enkele aanklacht weerhouden. Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en een deskundige van de Verenigde Naties heeft die laatste de moord bevolen, wat hij ontkent. De vroegere nummer twee van de inlichtingendiensten, generaal Ahmed al-Assiri, verkreeg vrijspraak.

Ryad heeft in verband met de moord elf verdachten voor de justitie gebracht.

Khashoggi, die schreef voor de Washington Post, werd vermoord toen hij op 2 oktober 2018 het Saoedische consulaat Istanboel binnenging. Hij wou daar documenten ophalen voor zijn huwelijk met de Turkse Hatice Cengiz, die hem buiten opwachtte. Zijn lijk is nooit gevonden.

De journalist leunde aanvankelijk bij het Saoedische bewind aan, maar stelde zich later kritisch op.

Drie andere beschuldigden kregen in totaal 24 jaar cel voor het "toedekken" van de misdaad. Voor Saoed al-Qahtani, een nauwe adviseur van de kroonprins van het koninkrijk, Mohammed bin Salman, werd geen enkele aanklacht weerhouden. Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en een deskundige van de Verenigde Naties heeft die laatste de moord bevolen, wat hij ontkent. De vroegere nummer twee van de inlichtingendiensten, generaal Ahmed al-Assiri, verkreeg vrijspraak. Ryad heeft in verband met de moord elf verdachten voor de justitie gebracht. Khashoggi, die schreef voor de Washington Post, werd vermoord toen hij op 2 oktober 2018 het Saoedische consulaat Istanboel binnenging. Hij wou daar documenten ophalen voor zijn huwelijk met de Turkse Hatice Cengiz, die hem buiten opwachtte. Zijn lijk is nooit gevonden. De journalist leunde aanvankelijk bij het Saoedische bewind aan, maar stelde zich later kritisch op.