In de gevangenissen zijn deze nacht 38 politieagenten aanwezig, zegt de woordvoerster van het gevangeniswezen, Kathleen Van De Vijver. In Antwerpen (71 procent), Brugge (71 procent), Gent (60 procent), Ieper (67 procent), Merksplas (43 procent) en Sint-Gillis (54 procent) is minder dan 75 procent van het geüniformeerde personeel aan de slag.

Op de eerste dag van de 48 urenstaking, van maandagavond tot en met dinsdagnamiddag, bedroeg de bezettingsgraad onder de cipiers in de Vlaamse strafinstellingen 33,2 procent. In de cijfers zit ook de Brusselse gevangenis van Sint-Gillis. In de Franstalige instellingen, zonder Sint-Gillis dus, was om 14 uur 46 procent van de cipiers aan de slag.

Vakbonden ACV en ABVV voeren actie om te protesteren tegen het personeelstekort, de overbevolking en andere problemen.

In de gevangenissen zijn deze nacht 38 politieagenten aanwezig, zegt de woordvoerster van het gevangeniswezen, Kathleen Van De Vijver. In Antwerpen (71 procent), Brugge (71 procent), Gent (60 procent), Ieper (67 procent), Merksplas (43 procent) en Sint-Gillis (54 procent) is minder dan 75 procent van het geüniformeerde personeel aan de slag. Op de eerste dag van de 48 urenstaking, van maandagavond tot en met dinsdagnamiddag, bedroeg de bezettingsgraad onder de cipiers in de Vlaamse strafinstellingen 33,2 procent. In de cijfers zit ook de Brusselse gevangenis van Sint-Gillis. In de Franstalige instellingen, zonder Sint-Gillis dus, was om 14 uur 46 procent van de cipiers aan de slag. Vakbonden ACV en ABVV voeren actie om te protesteren tegen het personeelstekort, de overbevolking en andere problemen.