"Deze vier personen hebben niet actief deelgenomen aan het geweld. Dat ze tot dezelfde groep behoorden, is geen reden om hen voor het geweld te vervolgen", staat in een verklaring van het openbaar ministerie (OM) in Den Bosch. Het zijn vier jongemannen van 17, 18, 18 en 19 jaar uit Turnhout.

De mishandeling leidde in januari tot grote commotie nadat de politie beveiligingsbeelden had getoond om de acht betrokkenen te vinden. Het schokkende filmpje liet zien hoe het slachtoffer werd geschopt en geslagen en bewusteloos werd achtergelaten. Op internet ontstond een volksgerecht.

De vier overige verdachten worden wel vervolgd, aldus het OM. Ze worden verdacht van poging tot doodslag. Het gaat om de minderjarige hoofdverdachte Brent L., die in België nog wacht op een definitieve beslissing over uitlevering aan Nederland.

De Belgische rechter bepaalde al dat medeverdachte Brett S. (19 jaar) moet worden uitgeleverd. Hij wordt binnen tien dagen in Nederland verwacht. Tom K. (17) uit Vosselaar en Stefano B. (15 jaar) uit Turnhout stonden deze week al in Den Bosch voor de rechter in een zogenoemde regiezitting. (Belga/TE)

"Deze vier personen hebben niet actief deelgenomen aan het geweld. Dat ze tot dezelfde groep behoorden, is geen reden om hen voor het geweld te vervolgen", staat in een verklaring van het openbaar ministerie (OM) in Den Bosch. Het zijn vier jongemannen van 17, 18, 18 en 19 jaar uit Turnhout. De mishandeling leidde in januari tot grote commotie nadat de politie beveiligingsbeelden had getoond om de acht betrokkenen te vinden. Het schokkende filmpje liet zien hoe het slachtoffer werd geschopt en geslagen en bewusteloos werd achtergelaten. Op internet ontstond een volksgerecht. De vier overige verdachten worden wel vervolgd, aldus het OM. Ze worden verdacht van poging tot doodslag. Het gaat om de minderjarige hoofdverdachte Brent L., die in België nog wacht op een definitieve beslissing over uitlevering aan Nederland. De Belgische rechter bepaalde al dat medeverdachte Brett S. (19 jaar) moet worden uitgeleverd. Hij wordt binnen tien dagen in Nederland verwacht. Tom K. (17) uit Vosselaar en Stefano B. (15 jaar) uit Turnhout stonden deze week al in Den Bosch voor de rechter in een zogenoemde regiezitting. (Belga/TE)