Vooral in de (grote) steden zitten de meeste kansarmen, bericht De Morgen. In Antwerpen en Brussel gaat het om de helft, in Genk zelfs om 60 procent.

De scholen ontvingen vorig jaar 38 miljoen euro om die leerlingen te begeleiden. Toch levert dat niet noodzakelijk resultaat op. Zo startte 81 procent van de kansarme leerlingen in 2008 in de A-stroom. Vier jaar later blijkt meer dan 70 procent terechtgekomen in het beroeps- of technisch onderwijs.

Thuistaal

Minister van Onderwijs Pascal Smet wil daarom meer inzicht in hoe de scholen de uitgekeerde middelen besteden. "Scholen moeten rekenschap afleggen. Dat betekent meer meten en meer uitleg geven."

De minister plant ook een herziening van de criteria voor kansarmoede in het onderwijs. "De thuistaal en het opleidingsniveau van de moeder zullen het belangrijkst worden." (Belga/TV)

Vooral in de (grote) steden zitten de meeste kansarmen, bericht De Morgen. In Antwerpen en Brussel gaat het om de helft, in Genk zelfs om 60 procent. De scholen ontvingen vorig jaar 38 miljoen euro om die leerlingen te begeleiden. Toch levert dat niet noodzakelijk resultaat op. Zo startte 81 procent van de kansarme leerlingen in 2008 in de A-stroom. Vier jaar later blijkt meer dan 70 procent terechtgekomen in het beroeps- of technisch onderwijs.Thuistaal Minister van Onderwijs Pascal Smet wil daarom meer inzicht in hoe de scholen de uitgekeerde middelen besteden. "Scholen moeten rekenschap afleggen. Dat betekent meer meten en meer uitleg geven." De minister plant ook een herziening van de criteria voor kansarmoede in het onderwijs. "De thuistaal en het opleidingsniveau van de moeder zullen het belangrijkst worden." (Belga/TV)