Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Vermoedelijk werd er een klein kaliber wapen gebruikt maar een onderzoek door een ballistisch deskundige moet daarover meer duidelijkheid brengen. Gewonden vielen er niet maar één persoon verkeerde wel in shock, aldus het parket.

Het incident gebeurde rond 19u55 toen de trein, die reed tussen Leuven en 's Gravenbrakel, zich in het station van Ruisbroek bevond. Vanop het perron van het station van Ruisbroek werden projectielen afgevuurd op de trein. "Er werden vier inslagen vastgesteld op de trein", zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. "Eén in een ruit die verbrijzeld werd door de inslag, een in een deur en twee verderop in het rijtuig. Er vielen geen gewonden, wel was één iemand die aan het verbrijzelde raam zat in shock. Van de daders is voorlopig geen spoor."

Verder onderzoek

De trein reed na het incident door naar het station van Halle, waar alle passagiers geëvacueerd werden. Intussen werd het spoor vrijgemaakt en gaat de trein terug naar een depot in Schaarbeek, waar de ballistisch deskundige die door het parket werd aangesteld de trein zal onderzoeken. "De inslagen leken niet bijzonder groot, zodat de politie vermoedt dat het een eerder licht kaliber wapen geweest zal zijn, maar de expert zal hier wellicht meer duidelijkheid over kunnen geven", aldus Vercarre.

(Belga/RR)

Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Vermoedelijk werd er een klein kaliber wapen gebruikt maar een onderzoek door een ballistisch deskundige moet daarover meer duidelijkheid brengen. Gewonden vielen er niet maar één persoon verkeerde wel in shock, aldus het parket.Het incident gebeurde rond 19u55 toen de trein, die reed tussen Leuven en 's Gravenbrakel, zich in het station van Ruisbroek bevond. Vanop het perron van het station van Ruisbroek werden projectielen afgevuurd op de trein. "Er werden vier inslagen vastgesteld op de trein", zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. "Eén in een ruit die verbrijzeld werd door de inslag, een in een deur en twee verderop in het rijtuig. Er vielen geen gewonden, wel was één iemand die aan het verbrijzelde raam zat in shock. Van de daders is voorlopig geen spoor." De trein reed na het incident door naar het station van Halle, waar alle passagiers geëvacueerd werden. Intussen werd het spoor vrijgemaakt en gaat de trein terug naar een depot in Schaarbeek, waar de ballistisch deskundige die door het parket werd aangesteld de trein zal onderzoeken. "De inslagen leken niet bijzonder groot, zodat de politie vermoedt dat het een eerder licht kaliber wapen geweest zal zijn, maar de expert zal hier wellicht meer duidelijkheid over kunnen geven", aldus Vercarre.(Belga/RR)